Régió 2018. 02. 26.

Már a Selye János Egyetemen is aláírható a Minority SafePack

Február 26-ától február 28-ig már a Selye János Egyetemen személyesen is aláírhatók a Minority SafePack európai-szintű kezdeményezés ívei mind papír- mind online formában. 

A Minority SafePack egy törvényhozási javaslat, mely azt szeretné elérni, hogy a kisebbségi nyelvek és a nemzetiségek helyzete uniós szinten legyen orvosolva. Ezt azt jelentené, hogy az Unió összes tagállamában egyenlő jogok lennének biztosítva a nemzetiségek és nyelveik számára, melyek tiszteletben tartását a tagországok részéről maga az Unió garantálná.

A kezdeményezés aláírásával bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy az Európai Unió felismerje, polgárainak fontos a kisebbségi jogok megerősítése, valamit a kontinens kulturális és nyelvi gazdagságának megőrzése. A javaslatot online formában itt lehet aláírni: http://www.minority-safepack.eu/

A Selye János Egyetem Akadémiai Szenátusa határozatban támogatja a Minority SafePack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért európai polgári kezdeményezést. Ennek célja, hogy kérje az EU-t, fogadjon el jogi lépéseket a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmének javítása, valamint az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése céljából.

Az indítvány független bármilyen pártpolitikai hovatartozástól. A Selye János Egyetem Akadémiai Szenátusa javasolja az akadémiai közösség tagjainak, hogy aláírásukkal támogassák az említett európai polgári kezdeményezést. 

A Jókai Mór Diákkör és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata jóvoltából 2018. 02. 26-tól 28-ig pedig a Selye János Egyetem Konferenciaközpontjában és Tanárképző Karán személyesen is aláírhatók az európai-szintű kezdeményezés ívei mind papír- mind online formában.

(Szia Komárom, Diákhálózat, Selye János Egyetem)