Mix 2023. 04. 19.

A Selye János Gimnázium diákjai az országos fizikaolimpián

2023. április 13-16. között zajlott a Fizikaolimpia A kategóriájának országos fordulója Eperjesen. A versenyre a kerületi forduló eredményes megoldói kaptak meghívást, Szlovákia több középiskolájának 15 diákja.

A Selye János Gimnázium tanulói évek óta szerepelnek sikeresen ezen a megmérettetésen.

A nyitrai kerületi fordulóba 3 diákunk kapcsolódott be: Tárnok Ede, Kovács Kristóf és Halász Sámuel (mindhárman a III.A osztály tanulói). A verseny 4 eredményes megoldója között 2 selyés tanulónk szerepelt: Ede 2., Kristóf 3. helyezett, a kerületi forduló győztesei lettek, így bekerültek az országos döntőbe. Itt remek versenyzéssel Kovács Kristóf a 8., Tárnok Ede pedig a 10. helyen végzett eredményes megoldóként, mindketten a verseny győzteseiként. Teljesítményükért azért is komoly elismerés illeti őket, mert a negyedikes diákok között ők korengedménnyel, harmadikosként versenyeztek. Szívből gratulálunk nekik, ugyanis mindketten bekerültek a szlovák válogatott felkészülési csapatába, amelyből majd – egy pozsonyi válogatóverseny után – a legjobb öt képviseli Szlovákiát a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián Japánban.

Végezetül köszönetem fejezem ki a felkészítő tanáruknak, Hevesi Anikó tanárnőnek, aki nagy mértékben hozzájárult diákjai sikereihez.

Andruskó Imre