Mix 2020. 08. 13.

A Selye János Gimnázium diákjának sikere a nemzetközi on-line matematikaolimpián

2020. június 29-én és 30-án zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának 69. országos fordulója. Idén a COVID19 járvány következtében először on-line formában.

Az országos on-line forduló 39 résztvevője közül huszan lettek eredményesek: Csaplár Viktor (VI.N, az iskola magántanulója) 8. helyezett és a verseny győztese lett. Kiváló eredményeinek köszönhetően tagja lett a 8 fős szlovák válogatottnak, és részt vehetett az USA által szervezett első nemzetközi virtuális on-line matematikaolimpián. A versenybe 75 országból 553 diák kapcsolódott be. Az országok 8 fős csapatokat – 6 fiút és 2 lányt – nevezhettek. Szlovákia 8 fős csapatából öten pozsonyi, ketten kassa gimnáziumokat képviseltek, s egyedüli magyarként Csaplár Viktor versenyzett. A szlovák csapat legeredményesebb tagja is ő lett, és ezüstérmet szerzett a Cyberspace Mathematical Competition versenyen (matematikai verseny a kibertérben).

Bővebb információk: https://artofproblemsolving.com/contests/cmc

Csaplár Viktornak szívből gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk, valamint gratulálunk felkészítő tanárainak is.

(Andruskó Imre, az SJG igazgatója)