Mix 2018. 02. 21.

A XXIII. Jókai-emléknapon is sikeresek voltak a Selye gimi tanulói

Idén 23. alkalommal szervezte meg immár hagyományossá vált rendezvényét a Jókai Mór nevét viselő gimnázium Dél-Komáromban. Ahogy sok éve, idén is részt vett a megmérettetésen az észak-komáromi Selye János Gimnázium néhány tanulója, nem kis sikerrel.

2018. február 16-án 9:00-kor kezdődött a Jókai Mór Gimnáziumban a Jókai-emléknap ünnepélyes megnyitója a vers-, novella- és esszépályázat eredményeinek kihirdetésével, majd megkoszorúzták az író szobrát a város róla elnevezett terén. A méltó megemlékezés után 10 órakor kezdődött a szavaló- és a zenei verseny, illetve az irodalmi vetélkedő három különböző helyszínen a gimnázium épületében. Párhuzamosan megtekinthető volt a verseny kapcsán meghirdetett pályázatra beérkező művekből kialakított fotó- és képzőművészeti kiállítás is.

A szavalóversenyen Oros Boglárka Sára II.A osztályos tanuló (felkészítő: Farkas Adrianna) 2. helyezést ért el, míg Jankulár Tamás a III.A-ból (felkészítő: Spátay Adriana) különdíjban részesült. A zene terén Nagy Csomor István III.D osztályos tanuló aratott, aki Vivaldi G-dúr koncertjének 1. tételét játszotta hegedűn, és ezzel megszerezte az 1. helyezést. A nem könnyű irodalmi vetélkedőn, amelyre Jókai Mór három regényét (A lőcsei fehér asszony, Erdély aranykora, Egy magyar nábob) és a Mikszáth Kálmán írta Jókai-életrajzot kellett elolvasni és részletesen áttanulmányozni, a Selye János Gimnázium csapata, azaz Pivoda Viven, Pocsai Lea és Vörös Ágnes II.D osztályos tanulók (felkészítő: Danczi Annamária) az 1. helyezést érték el. Gratulálunk diákjainknak!

Az emléknapot 13 órakor fejezték be a Jókai Filmszínházban a Csavarszínház előadásával, ahol a résztvevők Petőfi vígeposzát, A helység kalapácsát élvezhették megkönnyebbülten, önfeledten.

(Danczi Annamária, felkészítő tanár, Selye János Gimnázium)

A képen (balról): Jankulár Tamás, Pocsai Lea, Vörös Ágnes és Pivoda Vivien.