Mix 2019. 02. 05.

A Zichy-pontban ezúttal az apák kerülnek a porondra

Szél Dávid, szakpszichológus, író, aki méltán híres az Apapara és a Túl a parán című könyvei által a fiatal családok körében. Február nyolcadikán, pénteken Komáromba látogat, hogy egy kötetlen, őszinte és humorban gazdag beszélgetésben vegyen részt, ahol az apáké a főszerep.

Az est beszélgetőpartnere Urbán Péter, a Tandem n.o. vezetője szívesen vállalta a szerepet, hisz maga is kétgyermekes apa, és szereti az író stílusát és témáit.

Kevesen tudják, de Komáromban is él egy egyre szélesebb körben ismert blogger, Ficza János, aki az Apu-Kalipszis blogot szerkeszti, ahol a modern apaságot népszerűsíti. Ez azt jelenti, hogy az apák ugyanolyan tevékenyen kiveszik a részüket a szülői feladatokból, mint az anyák, hiszen ha a családban két teljes értékű szülő funkcionál, azzal mindenki csak nyer. A blogot kislánya születésekor kezdte el írni, és nagy hatással volt rá Szél Dávid, így pénteken, biztosan ott lesz a beszélgetésen ő is.

Mit vársz a Szél Dáviddal való beszélgetéstől?
“Hitelességet, nyitottságot, kendőzetlen őszinteséget és sok olyan fontos gondolatot, amit minél több embernek kéne hallania.”

A rendezvény ingyenes, ugyanis a Fészek Családi Kör a Villa Camarum nonprofit szervezettel együtt elnyerte a Bethlen Gábor Alap támogatását egy olyan hiánypótló előadássorozatra, ahol a tudatos szülőket segítik majd külföldi és hazai szakemberek segítségével. Ennek első eseménye az Apapara, ahová a szervezők minden szülőt szeretettel hívnak és várnak, legyen akár pici, akár nagy gyermek a családban és különösen a családalapításra készülőket.

A beszélgetés a Zichy-pontban lesz, február 8-án, 16:30 órakor.

Az esemény a Facebook-on is megtalálható.