Kultúra Dél-komárom 2023. 08. 10.

Vasárnap ABBA Show a Monostori erődben!

Vasárnap (07.13.) este 20.30-tól a hetvenes évek egyik legnagyobb popzenekarának slágerei csendülnek fel az erőd falai között! Az évtizedek elteltével is széles körben ismert és kedvelt ABBA együttes örökzöld slágereit adja elő Janza Kata és Polyák Lilla.

A művésznők az ország legelismertebb zenés színházi szereplői, akik töretlen sikerrel tartják életben egyedülálló színvonalon, nagyzenekar közreműködésével az ABBA kultuszt. A produkció során felcsendülnek a legismertebb slágerek, melyek minden generáció számára minőségi szórakoztatást nyújtanak. A színésznők extravagáns ruhája és koreográfiája is a ’70-es évek DISCO korszakába repíti vissza a közönséget.

A művésznők a világhírű ABBA dalok között szórakoztató átkötésekkel ismertetik meg a nézőkkel az ABBA zenekar történetét. Közreműködik a Sturcz Szmollbend zenekar.

Az ABBA-t 1972-ben alapította Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad Stockholmban. Az együttes neve a tagok nevének kezdőbetűiből áll. Az ABBA minden idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb zenei formációja, a könnyűzenei ipar legtöbb lemezét értékesítő együtteseinek egyike.

1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. Az ABBA lemezeladásai becslések szerint 150 millió és 385 millió között mozognak világszerte. A zenekar volt az első nem angol nyelvű országból származó együttes, amely tartós sikert ért el az angol nyelvű országok slágerlistáin, beleértve az Egyesült Királyságot, Ausztráliát, az Egyesült Államokat, az Ír Köztársaságot, Kanadát, Új-Zélandot és Dél-Afrikát.

Ők minden idők legsikeresebb zenekara a kontinentális Európáról. Az ABBA-nak nyolc egymást követő listavezető albuma volt az Egyesült Királyságban. Az együttes Latin-Amerikában is jelentős sikert aratott, és slágereikből spanyolul is felvettek egy gyűjteményt. 2010-ben az együttes bekerült a Rock & Roll Hírességek csarnokába, és 2015-ben a Dancing Queen című dalukat is beválasztották a Grammy Akadémia csarnokába.