Város Dél-komárom 2023. 10. 12.

Adventre nyit a dél-komáromi műjégpálya

Dél-Komárom polgármestere, dr. Molnár Attila a legutóbbi testületi-ülésen jelentette be, hogy egy év kihagyás után, idén ismét felállításra kerül a városban az ingyenesen használható műjégpálya.

A létesítménynek a Jókai liget ad otthont. Az építési munkálatok heteken belül indulnak, hiszen az előzetes tervek szerint adventre már át is adják a pályát.

450 m2-es korcsolyapálya üzemeltetését ezúttal is a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. végzi. A cégtől megtudtuk, hogy a jég hízlalása nagy teljesítményű hűtőgéppel történik. A felület tisztítását és karbantartását kistraktor végzi, melynek segítségével folyamatosan 10 cm-es tükörjég boríthatja majd a pálya felszínét.

-A tavalyi év kényszerű szüntet jelentett a pálya életében, mivel az orosz-ukrán háború miatt egyik napról a másikra az egekbe szöktek az energia árak, így nem tudtuk megnyitni a jelentős energiaigénnyel üzemelő létesítményt. Épp ezért óriási öröm számomra, számunkra, hogy az energiapiac viszonylagos rendeződése után idén ismét várja ez a remek sportolási, kikpcsolódási lehetőség a komáromi gyermekeket, családokat. Reményeim szerint városunk az adventi időszakban még inkább egy igazi közösség, igazi család arcát mutatja majd. Az ünnep megélését nem csupán a Jókai ligetben felállított jégpálya teszi még meghittebbé, de a hagyományok szerint a Szabadság téren rendezedő komáromi áhítat, valamint a szőnyi és a koppánymonostori adventi ünnepi alkalmak is – nyilatkozta dr. Molnár Attila polgármester.

A műjégpálya napi nyitvatartási időben várja majd a sportolni, kikapcsolódni vágyó komáromiakat!

Forrás: Komáromi Városmarketing Kft.