Kultúra 2014. 02. 24.

Ajándék könyvek átadása Izsa községnek

Az oroszlányi Gárdonyi Géza Városi Könyvtár csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, mely február 14-ét a Nemzetközi Könyvajándék Napjává nyilvánította. A hazánkban még kevésbé ismert könyvajándékozási nap célja, hogy felkeltse az érdeklődést a könyvek iránt, felhívja a figyelmet az irodalom értékeire.

E jeles nap alkalmából Takács Tímea igazgatónő, valamint Béke Ildikó és Koller-Molnár Tímea könyvtárosok Izsa település polgármesterének, Domin Istvánnak adták át a 250 darabból álló, magyar szerzők – magyar műveit tartalmazó ajándékcsomagjaikat.

A könyvek Petheő Attila közbenjárásával kerültek a csodálatosan felújított falumúzeum könyvtárába. „A mi könyvtárunk is arra törekszik, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa a könyvek szeretetének érzését, a bibliotéka fontosságát. Ez egy jó alkalom arra, hogy megmutassuk az irodalom iránt érdeklődőknek, hogy egy könyv, vagy egy olvasmány élménye fantasztikus és értékes ajándék” – fogalmazta meg gondolatait az adományozó intézmény igazgatója.

„A községben sajnos már egy évtizede nincs könyvtár, 2004-ben ugyanis leégett a kultúrház, és a mintegy 4000 kötet nagy része megsemmisült“ – mondta Izsa polgármestere. „Évente 664 euróért vásárolunk könyveket, így próbáljuk fokozatosan kiépíteni a könyvtári állományt. Az elkövetkező hetekben a Selye János Egyetem Könyvtárának munkatársa segítségével katalogizáljuk a meglévő köteteket. A felújított Faluházban már kialakítottunk egy helyiséget a könyvtár részére, terveink szerint fél éven belül megnyitjuk azt. Úgy érzem, a lakosok körében van igény a könyvtárra, többször megszólítanak, és a nyitás ideje iránt érdeklődnek. Köszönjük az igazgató asszonynak az adományt és az oroszlányi Rákóczi Szövetségnek a segítséget“ – mondta Domin István.

(DELTA)