Mix Dél-komárom 2019. 08. 12.

Aki a virágot szereti…

A tiszta, szép, virágos környezethez könnyen hozzászokhat az ember szeme. Talán Dél-Komáromban is sokaknak szerez örömöt a színekben pompázó virágözön, amely rendezett és gyönyörködtető külsőt kölcsönöz a városnak – írja a Komáromi Újság.

A tavalyinak kétszeresét, mintegy 18.000 egynyári virágot ültetett ki a település területeire, parkjaiba és forgalmas útjai mellé a dél-komáromi Városgazda Kft. az önkormányzat megbízásából.

Növelték a virágágyások számát is, és évelő növényeket telepítettek az Igmándi út és az Arany János utca sarkán található új Komárom-címerhez. Új ágyás díszeleg a Medicina Központ előtt is, ahol virágzáskor szépen kirajzolódik városunk neve. A Szent István templom előtti közel ezer négyzetméteres zöld területen is teljes parkosítás történt, melynek során a növénytelepítésen túl automata öntőzőrendszert is kapott a terület a könnyebb karbantartás érdekében.

– A Hősi temetőben is megszépült a környezet, de hasonlóan fontos parkosítási feladatokat végeztek el az 1919-es komáromi áttörés emlékhelyénél. Ez utóbbi két zöld terület létesítése közel négy hektárt érint – tudtuk meg Neuwirth Imre ügyvezető igazgatótól.

Ősszel és tavasszal összesen 700 fát ültettek el, valamint 400 muskátlit helyeztek ki. A közel másfél millió m2 zöldterület kezelését mintegy 60 fő látja el, így a nyári forróság rendkívül sok munkát ró a cég munkatársaira.