Város 2014. 03. 28.

Állás- és képzési börze a Dél-Komáromban

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett programra elsősorban a pályakezdőket és a 40 év alattiakat várták a sportcsarnokba. A közel 2000 érdeklődőnek mintegy 50 munkáltató kínált 600 állást.

Az esemény előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott elmondta, hogy 2010-hez képest a megyei munkanélküliségi mutató 13 %-ról 7 %-ra csökkent.

– Ehhez kellett a munkaügyi központok aktív tevékenysége, a munkáltatók közreműködése, akik részt vettek a munkahelyteremtő pályázatokon és az önkormányzatok hathatós segítsége. Immár hagyomány, hogy a megye különböző pontjain állásbörzéket szervez a munkaügyi központ, ezzel is elősegítve a munkáltatók és az álláskeresők közötti közvetlen kapcsolat megteremtését. A börzén most 50 standon jelentek meg a megye legmeghatározóbb gazdasági szereplői, akik 600 szabad állást kínálnak – mondta a kormánymegbízott.

Az esemény fővédnöke Popovics György megyei elnök volt, aki kiemelte, hogy ez az állásbörze egyben képzési is, hiszen a megfelelő, piacképes végzettség ma már elengedhetetlen.

Pillanatnyilag hiányszakmának számít a lakatos, a villanyszerelő, a szakács, a felszolgáló, a könyvelő vagy épp a gépészmérnök. A megyei munkaügyi hivatal tehát ezekhez a piaci elvárásokhoz igazítja képzéseit. A központ április 1-től olyan programot indít, amely kifejezetten a helyben élők elhelyezkedését segíti. Az Újra dolgozom 2014 elnevezésű programról Hajasné dr. Hertelendi Valéria, a KEM Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója adott tájékoztatást.

– A tartós és a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett álláskeresők foglalkoztatottságát segíti elő ez a kifejezetten megyei program. Az első csoportba a több mint 12 hónapja regisztrált álláskeresők tartoznak, míg a másodikba a 40. életévüket betöltöttek, azok, akik 7-12 hónapja regisztrált álláskeresők, továbbá az alacsony iskolai végzettségűek és a romák. A napokon belül induló programba a tervek szerint 180-200 főt vonnak be, akik első lépésben egy munkavállalásra felkészítő tréningen vesznek részt.

burza 11

(forrás és fotó: komarom.hu)

Szólj hozzá!