Mix 2017. 10. 19.

Amikor a fogunk fáj – Sürgősségi fogászati ellátás a Komárno Shopping Centerben

Sokan nem is tudják, hogy a Komárno Shopping Centerben található városunk sürgősségi fogászati ellátása („pohotovosť”) a legfelső, negyedik emeleten. Ha munkaidő után, illetve hétvégén nyilallna belénk a fogfájás, akkor itt alapvető, gyors kezelést kaphatunk.

Sokan látogatják a sürgősségi fogászatot?kérdezem a rendelő tulajdonosát, a fiatal, rendkívül szimpatikus MDDr. Németh Erikát. – „Viszonylag sokan, hétköznap nagyjából 8-10, hétvégén pedig 15-20 beteg keresi fel a rendelőt. Egy fogfájás nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Igazából csak valamilyen gyors ellátást nyújtunk, hogy megszüntessük az akut fájdalmat. Ezek közé tartozik a fájós területek kitisztítása és gyógytöméssel való kezelése. Ezt követően mindenkinek a saját fogorvosát meg kell látogatnia, amely ezt követően befejezi a kezelést.”

A páciensek rendkívül elégedettek magával a hellyel: a Komárno Shopping  Center negyedik emeletével. „Az épület nagyon jó helyen, a központban található, és mindenki azonnal megérti, hová kell jönnie – mondja a doktornő. – Kiváló a parkolási lehetőség, de nincs messze az állomásoktól se, ha esetleg valaki busszal vagy vonattal érkezik. Hatalmas előny az idősebbek vagy mozgáskorlátozottak számára, hogy van lift, kényelmesen feljuthatnak az orvosi rendelőbe. A komfortérzet másképpen is jellemző: például az egész Komárno Shopping Center nyáron klimatizált; télen pedig kellemesen meleg, nem kell kabátban várakozni. Emellett a számomra rendkívül megnyugtató, hogy az épület egész területe őrzött.”

A rendelőben hétköznaponként 15:00 -18:00 óra között, illetve hétvégén 08:00-tól 13:00-ig váltják egymást járásunk fogorvosai. Az alapellátás ára 2 euró, de ez az összeg változhat annak függvényében, mit kell orvosolni.

Amennyiben nem egy kellemetlen fájdalommal keresi fel a 4. szinten lévő fogászati gyorssegélyt, körülnézhet a többi emeleten is. A 3. emeleten megőrzésre hagyhatja gyermekét, amíg épp a fogorvosra vár, vagy egyéb intézni valója akad. A többi emeleten pedig kellemes időtöltést nyújthat a cukrászda és kávézó, étterem, szépség szalon, divatos ruha boltok, illetve a földszinten található, különféle üzletek színes választéka.