Kultúra 2024. 02. 07.

Apostol együttes koncertje Ógyallán

2024. február 20-án, kedden 20.00 órakor az Apostol együttes ad koncertet az ógyallai Kultúrházban.

A több arany és platina lemezzel rendelkező zenekar, több mint 50 éve tartó népszerűségének titka a mindig megújuló mégis nosztalgiát árasztó zenei stílusuk, amely kitűnően párosul Meződi József egyéni hangjával.

Az 1970-ben alakult Apostol együttes eredetileg dzsesszrockot játszott. 1971-ben megnyerték a salgótarjáni országos könnyűzenei fesztivált, ám hosszú ideig csak kísérőzenekarként működhettek. A berobbanásukat hozó Okosabban kéne élni című sláger véletlenül került hozzájuk, Bolba Lajos, a Made in Hungary című rádióműsor zenei rendezője adta oda nekik.

A sikerkorszak a populárisabb zenére áttéréssel 1974-ben kezdődött, az énekes Meződi József csatlakozása után. Olyan, mindenki által dúdolt slágerek születtek a hetvenes-nyolcvanas években, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó, kiadó most a szívem. Az Apostol 1979-ig megtartotta kettősségét, itthon és külföldön is részt vett dzsesszfesztiválokon.

Az együttes a nyolcvanas évek közepétől a színházi zene felé fordult, a Rockszínház tagjaként számos sikeres produkcióban – a Sztárcsinálókban, az Evitában, a Jézus Krisztus Szupersztárban, a Nyomorultakban, a Miss Saigonban, a Sakkban – működött közre. A csapat „újrafelfedezését” a kilencvenes évek második fele hozta, amikor több válogatásalbum is megjelent.

A belépőjegy ára 18 és 20 euró.

Jegyek megvásárolhatók a ezen az oldalon oldalon, vagy az ógyallai kultúrházban, naponta 8.00 – 16.00 óráig.