Város 2018. 01. 11.

Apró szegek okoznak károkat Komárom-szerte

Eddig nem tapasztalt kellemetlenség okoz fejtörést a város lakosságának. Komárom különböző pontján szétszórt apró cipészszegek ugyanis sorra teszik tönkre a helyiek kerékpárjait, babakocsijait. 

Izsák István a napokban hívta fel a komáromi lakosok figyelmét Facebook oldalán arra a különös incidensre, amivel az utóbbi időben találkoztak a komáromi Piko bike-ban. Bejegyzésében arra kérte a komáromi lakosokat, hogy amennyiben találkoztak a városban elszórva apró cipész szegekkel, vagy okoztak anyagi kárt számukra, informálják őt az eset bekövetkezésének helyszínéről, hogy minél hamarabb pont kerülhessen az ügy végére.

„Január 4-én nyitottunk ki, azóta rengeteg defektes kereket hoztak be hozzánk, és nem csak bicikli, de babakocsi kerekeket is. Még a főszezonban is csak 1-2 ilyen esettel találkozunk naponta. Ezért volt meglepő a hirtelen növekedés. Az év eleje óta naponta 6-7 defektes babakocsi, és 5-6 bicikli kereket hoznak be hozzánk. Elkezdtem írni egy listát, hogy a város mely részén történt a baleset” – mondta a bumm.sk portálnak Izsák István.

Izsák István, kezében az apró szegekkel (fotó: bumm.sk)

Mivel a kerékpárok mellett több babakocsit is behoztak üzlethelyiségükbe javításra, megfigyelésük alapján az apró cipészszegek nem csupán az úttesten, de valószínűleg a járdán is fellelhetőek elszórva.

A piko-Komárno bike-shop továbbra is gyűjti az adatokat a helyszínekről. A helyzetet azóta már a városi rendőrség is vizsgálja. Az embereknek okozott jelentős károk miatt a tettesekre komoly büntetés vár.

(Szia Komárom, bumm.sk)