Mix Dél-komárom 2020. 06. 18.

Átadásra került a dél-komáromi Tóparti óvoda felújított udvara

Dél-Komárom három év alatt, három milliárd forintot fordít az intézmények korszerűsítésére. Az önkormányzat saját forrásból két éve kezdte meg a város valamennyi óvodájának és bölcsődéjének udvarfelújítási programját. A beruházások során nem csupán az intézmények kültéri játszóterületeinek zöldfelületei újultak meg, de korszerű játékokat is kaptak a gyerekek.

A Gesztenyés, a Színes, és a Csillag Óvodákban már lezajlott a korszerűsítés. Június 18-án délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a kicsiknek a Tóparti megújult játszóudvart. Az intézmény udvarának felújítása során mozgásfejlesztő és egészségfejlesztő eszközöket, képességfejlesztő játszóeszközöket, bicikliutat, labdarúgópályát alakítottak ki.

Az átadó ünnepségen elsőként dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki az elmúlt hónapok eseményeit felidézve, megköszönte az óvodapedagógusok koronavírus járvány elleni védekezésben nyújtott szolgálatát. A beruházást Czunyiné dr. Bertalan Judit térségünk országgyűlési képviselője és Hajnal Dóra, önkormányzat képviselő, a Human bizottság elnöke is üdvözölte.

Nagy Márta óvodavezető kiemelte, intézményük Zöld Óvoda és 2017 óta a megyei zöld óvoda rendszer bázisintézménye.

„Városunkban folytatódik az óvodák udvarfelújítási programja. A munkálatok hamarosan befejeződnek a Szivárványban is. Az év során pedig a Napsugár Óvodában és a Minivár Bölcsődében is megtörténik majd a felújítás” – tette hozzá Molnár Attila.

(Komárom Város Hivatalos Oldala Facebook-oldal)