Mix 2021. 10. 26.

Átadták a felújított laboratóriumot és sportpályát a Határőr utcai iskolában

Októberben átadásra került a Határőr utcai alapiskolában a felújított laboratóriumot, valamint a sportpályát.

Október 21-én adták át a felújított laboratóriumot a Határőr utcai iskolában, amelyet az intézmény korábbi tanáráról Miloš Součekról neveztek el.

Az eseményen jelen volt a tavaly elhunyt pedagógus fia, Ľubomír Souček, aki jelenleg a Szlovák Olimpiai Bizottság sajtórészlegének az igazgatója. Az átadón Slavomír Ďurčo igazgató úr elmondta, hogy a felújítás 12 ezer eurós költségeit az iskola a saját költségvetéséből gazdálkodta ki, ezzel teret biztosítottak, hogy a gyerekek a legjobb körülmények között szerezhessenek gyakorlati tudást a kémia világából.

Az átadó során a tanár úr fia egy pipettával szentelte meg az emléktáblát, majd egy mintaóra keretén belül a város képviselői is kipróbálhatták kémiatudásuk. A vendégeket kis kerámia edénybe ültetett növénnyel lepték meg, amely az iskolán belül kialakított agyagozó műhelyben készítettek a diákok.

Október 27-én pedig az iskola felújított sportpályája is átadásra került, amely műfüves felületet kapott.

A munkálatok 47 ezer euróba kerültek, melynek jelentős részét, 40 ezer eurót az önkormányzat biztosított, a fennmaradó részt szponzorok – Mészáros Ladislav, Molnár Marian, Kis Peter, Győri Adrián, SK-CONT és a szülői szövetség – ajándékozták az iskolának.

Az átadóra Keszegh Béla polgármester a Bajnokok Ligájában is használatos labdákat vitt ajándékba, hogy minél többet mozoghassanak a jövő bajnokai. Elmondása szerint a sport és a mozgás a legjobb védekezés a betegségekkel szemben, ráadásul számtalan dolgot tanulhatunk még a pályán. A mostani átadó egy újabb állomása annak, hogy az összes iskola sportpályája fel legyen újítva, ezzel biztosítva a legtöbb lehetőséget a gyerekeknek a mozgásra.

(Komárom Város Facebook oldal)