Város Dél-komárom 2021. 09. 01.

Átadták a Napsugár Óvoda felújított, modern játszóudvarát

Augusztus 30-án hétfőn átadták a monostori városrészben a Napsugár Óvoda megújult játszóudvarát. Az átadásra érkező vendégeket – köztük Dr. Molnár Attila polgármestert, Czunyiné Dr. Bertalan Juditot országgyűlési képviselőt, Hajnal Dóra önkormányzati képviselőt, a Human Bizottság elnökét -, Koppánné Molnár Mónika intézményvezető köszöntötte, aki elsőként a beruházás részleteit ismertette.

Dr. Molnár Attila polgármester köszöntőjében kiemelte: Vállaltuk, hogy három év alatt, három milliárd forintot fordítunk intézményeink korszerűsítésére, fejlesztésére. Ennek a 2017-ben megkezdett felújítási projektnek a keretében újult meg a Napsugár Óvoda játszóudvara is, közel negyven millió forintból. A dél-komáromi oktatási, nevelési intézményekben, iskolákban, óvodákban, bölcsődékben fantasztikus nevelői munka zajlik, és nekünk feladatunk ezen munka támogatása, segítése. Az óvodákban már megvalósult felújítási program most, a bölcsődékben folytatódik- tette hozzá a városvezető.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője gratulált a komáromiaknak, mert fontos számukra a család biztonsága. Mint mondta, a helyi fejlesztések rácsatlakoznak a kormányzati családtámogatási otthonteremtési programra. Hármas kézfogás jellemzi Dél-Komáromot, a szülők, az óvodák és a város között, mely a bizalomra épül. Térségünk országgyűlési képviselője végezetül köszönetet mondott a komáromi városvezetésnek azért, hogy a jövőnek szóló lehetőségeket kihasználja, támogatja.

A játszóudvar idén májusban készült el. Az óvoda udvarára több új játékot is telepítettek: Többfunkciós vár, láncos hinták, mérleghinták, egyedi homokozó, kreatív rajztáblák, szemetesek , többféle pad, óriás körpad várja a gyerekeket. A munkálatok során az elöregedett, balesetveszélyes beteg tujasor helyett egy új ciprus sor, valamint hársfák és egyéb cserjék kerültek kiültetésre.

Az óvoda udvarán gyepszőnyeget illetve öntözőrendszert is kialakítottak a helyi kivitelező, a Dibusz Kft. munkatársai. Az előkert is megújult, a talaj új térkő burkolatot kapott. A játszófelületet ütéscsillapítás céljából többszínű öntött gumiburkolat borítja. Az árnyékolást több nagyméretű napvitorla biztosítja. Az ivóvízkút is megújult, illetve az udvar hátsó részére faházat is telepítettek.

(Forrás: komarom.hu)