Város Dél-komárom 2021. 09. 03.

Átadták a Szivárvány Óvoda új, modern játszóudvarát

Szeptember 2-án csütörtökön egy újabb óvoda, a Szivárvány megújult játszóudvarát adták át városunkban. Az eseményen-, melyen részt vett Czunyiné Dr. Bertalan Judit térségünk országgyűlési képviselője, dr. Molnár Attila polgármester, Vajda Bence önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke, – elsőként városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Molnár Attila felidézte, az önkormányzat vállalása volt, hogy három év alatt három milliárd forint értékben fejleszti a dél-komáromi intézményeket, köztük a helyi óvodákat. Ezen intézmények korszerűsítése a Szivárvány Óvoda játszóudvarának átadásával befejeződött, de a munka még ebben az évben a szőnyi és a koppánymonostori bölcsőde felújításával folytatódik.

Hét dél-komáromi óvoda több mint 250 millió forintból újult meg.

Közel 20 ezer négyzetméternyi felújítás történt. A korszerűsítések során mintegy 60 új, modern, esztétikus játékot helyeztek ki, közel félezer fát, cserjét ültettek el a játszóudvarokban és hozzávetőleg 7000 négyzetméternyi füvesítés, parkosítás valósult meg.

A belváros ezen részén komoly beruházások zajlanak. A zöld energia, zöld szellemiség jegyében javában tart az autóbuszállomás felújítása. Elkészült a Nonprofit Szolgáltatóház és hamarosan átadják a Szent Imre Óvoda új épületét is. Dél-Komárom folyamatosan fejlődik – tette hozzá a városvezető, aki végezetül megköszönte a kivitelező, a helyi vállalkozó a Dibusz Kft. munkáját, akik mindig minőségi munkát adnak ki kezükből.

Czunyiné dr. Bertalan Judit az átadáson kiemelte, csodás ívű felújítási folyamat megy végbe Dél-Komáromban, hiszen a város számos saját forrásból finanszírozott infrastruktúra fejlesztést hajt végre.

– Ma hazánkban fontos a családtámogatás, a munkahely, a kereset megléte, de a legfontosabb az érzelmi biztonság. Dél-Komárom a kormányzat családtámogatási rendszerére ráerősítve egy helyi, komplex, saját családtámogatási programot épített ki, biztonságot nyújtva ezzel az itt élőknek, hiszen a szülők nyugodtak lehetnek afelől, hogy nagyszerű környezetben hagyhatják gyermekeiket a dél-komáromi óvodákban nap mint nap – fogalmazott térségünk országgyűlési képviselője.

Pintér János Sándorné a Szivárvány Óvoda vezetője megköszönte, hogy az önkormányzatnak, a városvezetésnek az intézmény egykori és jelenlegi bővítését, fejlesztését.

A Szivárvány Óvoda játszóudvarának felújítása során elbontották az elavult játékokat, berendezési tárgyakat. Az intézmény udvara új térkőburkolatot kapott. A játékok alá öntött színes gumiburkolat került, ivóvízkutat, modern játékokat telepítettek. Az új játszóudvarra többfunkciós vár, körhinta, láncos hinta, mérleghinták, ügyességi pálya, homokozó, egyedi készítésű rajztáblák kerültek. A gyepszőnyeg is megújult, amit az újonnan kialakított öntözőrendszer locsol. Az óvoda udvarára cserjéket, fákat ültettek és a faültetés idén ősszel folytatódik majd. Az árnyékolást napvitorla kihelyezésével oldották meg. Az óvoda udvara padokkal, hulladékgyűjtőkkel gazdagodott, valamint kettő magaságyással is, ahol a gyerekek veteményezhetnek.

(Forrás: komarom.hu)