Város Dél-komárom 2022. 07. 11.

Átadták Komárom Város Egészségügyi Díjait

Városunkban, a Csillagerőd belső szabadtéri udvarán köszöntötték július 7-én a komáromi egészségügyben dolgozókat Semmelweis Nap alkalmából.

A megjelenteket elsőként dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte, aki kiemelte, ilyenkor a köszönet, a megbecsülés és tisztelet hangján kell szólnunk. A városvezető sok erőt, jó egészséget kívánt a szolgálatukhoz!

A Semmelweis nap résztvevőihez dr. Kreft-Horváth Loránd egészségügyért felelős alpolgármester is szólt, aki az utánpótlást, a fiatalok szerepének fontosságát hangsúlyozta, hogy minél többen válasszák ezt a nemes, szép hivatást.

Vajda Bence önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke kiemelte, fontosak az egészségügyi beruházások, a béremelések, de mindennél fontosabb, hogy az egészségügyi dolgozók lélekkel végzik szolgálatukat!

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő nem csupán az egészségügyi dolgozóknak, de a hátteret és támaszt nyújtó családjaiknak is köszönetet mondott.

Az eseményen adták át Komárom Város Egészségügyi Díját, melyet idén Tóthné Kun Mária, a Selye János Kórház vezető főnővére és Véghné Farkas Ildikó, háziorvosi asszisztens, diabetológus szakasszisztens vehetett át.

Az ünnepségen a szakdolgozókat is díjazták, illetve köszöntötték a nyugdíjba vonuló dolgozókat is.

A díjak, elismerések átadását követően az egészségügyi dolgozók a Csillagerőd szabadtéri színpadán Pindroch Csaba előadását, egyszemélyes komédiáját tekinthették meg.

(Forrás: a komarom.hu cikke alapján)