Kultúra 2014. 11. 28.

Átadták a Várpiacot

2014. november 27-én dr. Marek Anton polgármester hivatalosan megnyitotta az erődnél található piacot. Komárom városa közel az erődhöz, a városi rendőrség és a Selye Egyetem épülete között nyitotta meg a Várpiacot.

„Minden vár, erőd közelében volt valamikor piac. A tereprendezés még 2011-ben kezdődött, fokozatosan kitisztítottuk a területet, majd kijavították a talajt. Megjavították az épületet, kiépült a villany-, ivóvíz és szennyvízcsatorna rendszer. Az eddig elvégzett munka értéke 50 ezer euró körül forog, ebből a város költségvetéséből hozzávetőleg 10 ezer eurót fordítottak.” – mondta el dr. Marek Anton a piac átadása előtt.
A piac üzemeltetője a Comorra Servis városi cég lesz. Az árusok számára 90 asztalt készítettek elő, és az első esemény, ahová várják az árusokat, de a vásárlókat is a Komáromi Karácsonyi Vásár lesz, mely december 6-tól december 24-ig tart majd. „Nem az a célunk, hogy a város más piacairól elcsalogassuk az árusokat, hanem lehetőséget szeretnénk kínálni főleg az őstermelőknek, kézműveseknek, kisállattenyésztőknek és árusoknak. A jövőben halpiacot is tervezünk ide, aminek Komáromban régi hagyománya van.” – avatott be a tervekbe a városi cég igazgatója.
Bizonyára komoly előnye lesz ennek a piacnak, hogy nagy és ingyenes parkoló áll a vásárlók rendelkezésére. Dr. Marek Anton szavai szerint a város már tárgyalásokat folytat az érsekújvári Arriva autóbusz közlekedést biztosító társasággal a városi járat útvonalának módosításáról, hogy mindenki kényelmesen jusson el a piacra.
Most már csak a komáromiakon múlik, hogy fogják-e látogatni és fognak-e vásárolni az új piacon, hogy ez az újonnan kialakított terület a város egyik keresett helyévé válik-e.
-vaan-

Szólj hozzá!