Város 2016. 02. 22.

Átlagon felüli szobák a kórház Nőgyógyászati és Szülészeti Osztályán

Múlt hét csütörtökön, február 18-án ünnepélyes keretek között, hivatalosan is átadták a komáromi kórház Nőgyógyászati és Szülészeti Osztály felújított, négy szobáját. Ezek a szobák átlagon felüliek, már-már a luxus kategóriába tartoznak, naposak, és modern kórházi-gyógyászati bútorokkal rendezték be őket. Emellett átalakították az előteret, a folyosót, a nővérszobát, valamint azt a helyiséget, ahol megfigyelik az újszülötteket. Mindez 75 ezer euróba került a kórház számára.

Foto 1 - slávnostné prestrihnutie pásky nových nadšt. izieb na gyn.-pôr. oddelení

Az ünnepélyes átadón részt vett MUDr. František Tóth az osztály főorvosa, Szépe Magdaléna főnővér, valamint Mgr. Viktor Dudáš a kórház igazgatója, aki megköszönte a nagyszerű kollektíva munkáját. Minden jelenlévő egyet értett abban, hogy a felújításnak köszönhetően – ami nagyobb problémák nélkül zajlott le – az orvosok éa nővérek pedig jobb körülmények között végezhetik munkájukat, a betegek-kismamák pedig minőségibb szolgáltatást kaphatnak.

Foto 5 - sociálne zariadenie v izbe č. 3

A felújítás öt hónapig tartott, és elsősorban az volt a cél, hogy eleget tegyenek a páciensek és családjaik kérésének. „A helyiségekben teljes mértékben kicseréltük az elektromos- és a vízvezetékeket, a padlót, a falakat kellemes, meleg színnel újrafestettük. A csúcsminőségű szobákban távirányítású kórházi ágyakat helyeztünk el, modern éjjeli szekrénnyel, ruhásszekrénnyel, olvasólámpával. A páciensek komfortérzetét növeli a szobához tartozó szociális helyiség (WC és zuhanyzó), konyhasarok (hűtővel, gyorsforralóval, mikrohullámú sütővel felszerelve). A mai korban természetesen elérhető az internet. Ezekben az átlagon felüli szobákban a kismamák együtt lehetnek a gyermekeikkel (rooming-in rendszer), természetesen a szoba tartozéka a pelenkázó szekrény, a fürdetőkád, és a dizájnos kiságy. Ezek a szobák külön folyosón helyezkednek el, így a kismamák megőrizhetik magánéletüket a folyosón is” – mondta el a megnyitón Viktor Dudáš, a kórház igazgatója.

A SziaKomárom úgy tudja, a luxus-szobák ára kb. napi 30 euró.

Foto 3 - nadštandardná izba č. 3

A nővérszoba új berendezést kapott, az új bútorok kellemesebb körülményeket biztosítanak a nővérek számára. Ezen kívül felújították a csecsemőket megfigyelő helyiséget is. Szépe Magdaléna vezető szülésznő a nővérek nevében megköszönte a megjavult munkakörülményeket. Hozzátette: a felújítások hozzájárulnak ahhoz, hogy a környékbeli kismamák még elégedettebben távozzanak a komáromi kórházból.

Foto 2 - renovovaná izba pre personál

A komáromi kórház Nőgyógyászati és Szülészeti Osztályának története egészen 1902-ig nyúlik vissza, komplex gondoskodásban részesíti mind a nőgyógyászati problémákban szenvedőket, mind a terhes asszonyokat, mind a szülő nőket csecsemőjükkel együtt. A felújított négy, átlagon felüli, rooming-in rendszerben működő szobákon kívül négy átlagos, nem rooming-in rendszerben működő szoba várja a kismamákat, összesen 16 ággyal. További 15 ágy áll rendelkezésre a veszélyeztetett terhesek illetve a nőgyógyászati panaszokkal küzdők számára.