Mix 2016. 03. 21.

Az élményfotózás új szintje!

Janíček Marek fotóst és az MJP fotóstúdiót nem kell bemutatni a komáromiaknak, jó évtizede a műfaj legnépszerűbbjei közé tartoznak. Most új dologba vágtak, ami ugyancsak a fotózáshoz kapcsolódik. Fotóautomata? SefieCam? Az meg mire jó?

Szóval, mibe vágtatok bele?
Néhányan bizonyára már találkoztak hasonlóval – egy fényképező automatáról van szó. Régebben mindenki látott olyan automata fotófülkét, amelybe ha bedobtunk egy kis aprót, négy igazolvány méretű képet dobott ki. A SelfieCam is hasonló elven működik, de nem kis igazolványképeket, hanem nagyobb méretű fotókat készít. És nem egy lefüggönyözött fülkében, hanem egy buliban, rendezvényen használható. Tapasztalatból mondhatom, ha egy partin van ilyen, lehetetlen, hogy az unalmassá váljon, előbb-utóbb mindenki a SelfieCam körül nyüzsög. A leglényegesebb az egészben pont az, hogy szórakoztató.

Honnan ez a tapasztalat, illetve honnan jött az ötlet?
Először 2011-ben, San Franciscóban, a Mobile Photo Connect kiállításon láttam ilyet, és mondhatom, remekül szórakoztak a jelenlévők. Legutóbb a saját esküvőmön is beállítottunk egyet, nagy sikerrel. Összegeztem a tapasztalatokat, megvitattuk a kollégákkal, és megterveztük a saját fotóautomatánkat. Ez a SelfieCam. Egy-két technikai újítást is belecsempésztünk, melyek főként a képminőséget és az interaktív részét tökéletesítik. Szóval ez egy komáromi fejlesztésű szelfigép, amire kellőképpen büszkék is vagyunk!

v

Mikortól indítottátok a projektet?
A SelfieCam-et az év eleje óta folyamatosan teszteltük, és február 1-től már élesben működik. Annak ellenére, hogy eddig nem is hirdettük, folyamatos az érdeklődés. Bejöttek az emberek a stúdiónkba, és amikor meglátták, kibérelték egy-egy rendezvényre. Fiatalabbak és idősebbek, cégvezetők és egyetemisták egyaránt beleszerettek – a visszajelzések nagyon pozitívak.

Pontosan hogyan működik?
Aki fotót szeretne magáról, az egyedül, vagy inkább többedmagával a lencse elé áll, a kijelzőn megérinti a startgombot, és a gép pár pillanat alatt 3 expozíciót készít. Néhány további másodperc alatt a rendszer összegzi ezeket, majd a beépített nyomda kinyomtatja a kész papír fényképet. Aztán jöhet a következő tripla fénykép. Előkerülnek a kiegészítők: egy álbajusz, egy szemüveg, egy bolondos sapka, paróka, kalap… És máris csoportokban, többméteres sorban állnak a partin lévő vendégek. Általában legalább 3 óráig folyamatosan megy a gép. A kiegészítőket természetesen szintén mi biztosítjuk.

img_0391b

Említetted, hogy a parti a lényeg. Milyen bulikra való a SelfieCam?
Gyakorlatilag bármilyen bulira tudom ajánlani. Szülinapi parti, lagzi, bál, céges buli. Ha van egy SelfieCam, egyszerűen nem laposodhat el a hangulat. Legalábbis ilyen még nem fordult elő. A lényege, hogy szórakoztasson, és ezen a téren felül is múlta az elvárásainkat.

Egyáltalán szükség van még papír alapú fotóra? Klasszikus fényképre?
A klasszikus papírkép nemcsak a virtuális térben létezik, hanem kézzelfogható tárgy, emiatt pedig értékesebb, mint a digitális fotó. Amíg a digitális fotó a merevlemezen él, addig a papír képet az ember kiragaszthatja a hűtőre, esetleg bekeretezheti. De gyorsan hozzáteszem, a SelfieCam-mel készült fotók hamarosan digitálisan is elérhetők lesznek. Már dolgozunk ezen a megoldáson is.

img_2095

Mit tegyen, ha valaki ki szeretné bérelni a SelfieCamet?
Legegyszerűbb, ha felkeresi a weboldalunkat – www.selfiecam.sk –, és a neten keresztül rendeli meg a szolgáltatást, vagy a megadott telefonszámon. De akár személyesen is bejöhet hozzánk a stúdióba, ami Komáromban, a Munka utca 8-as szám alatt található. Megegyezés után a kért időpontban a megadott helyszínre visszük a SelfieCam-et, szakértőnk beüzemeli, és végig ott is marad, hogy felügyelje működését, bár a használata pofonegyszerű. A megrendelő különben csak a SelfieCam bérletéért fizet, a buli résztvevői annyi képet csinálnak magukról, amennyit csak akarnak. Nincs korlátozás. Másnap pedig digitálisan formában is letölthetők lesznek a fotók. Sőt, ha a helyszínen van Wifi, akkor a SelfieCam-et úgy is be tudjuk állítani, hogy a felhasználó kérésére a képet e-mailben elküldje, vagy akár egyenesen a Facebook profiljára töltse fel.

Most már csak az árról nem tudunk semmit.
A bevezető árunk 3 órára 115 euró. Hosszabb idejű bérlés esetén természetesen olcsóbb az óránkénti díj. A lényeg, hogy a feltételektől függően vannak kedvezmények is, de akár extra szolgáltatások is kérhetők.

De azért nyugtassunk meg mindenkit: vállaltok még esküvő és stúdiófotózást is?
Természetesen, az MJP Stúdió nagy sikereknek örvend és továbbra is ugyanúgy működünk. A SelfieCam-mel csupán bővítettük a kínálatot.

Copy-of-selfiecambox-15

img_0546

Szólj hozzá!