Mix 2022. 05. 11.

Az idén 70 éves Ipari jubileumi rendezvényei

Két fontos nap az Ipariban

Bár az iskola fennállásának 70. évfordulóját ünneplő tanévben szinte folyamatos volt a jelenléti oktatás, az érvényben lévő korlátozások nagyban befolyásolták a rendezvények szervezésének lehetőségét.  Ebből adódóan a jubileumi év kapcsán tervezett versenyek és rendezvények többsége elmaradt. Ezt pótolandó, a Gépészeti és Elektrotechnikai Szakközépiskola idei tanévének lezárásaként két, egymást követő jelentős eseményre is várja az iskola iránt érdeklődőket.

2022. június 9-én 10 órai kezdettel kerül sor az Ipari fennállását ünneplő gálaműsorra a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. A nagyszabású rendezvényt megelőzően az előtérben lesz megtekinthető az évforduló kapcsán összegyűjtött fotók kiállítása. A gálaműsorra várjuk azokat az érdeklődőket, akik az ipari jelenlegi diákjaival és dolgozóival együtt szívesen elevenítenék fel az elmúlt hét évtizedet. A részvételhez regisztráció szükséges, ezt a office@spskn.sk e-mail címen vagy a 035/7731473 telefonszámon tehetik meg május 25-ig.

Két nappal később, június 11-én, szombaton kerül sor a járványügyi szabályozások miatt elmaradt Nyílt Napok és Éjszaka az Ipariban rendezvények helyett szervezett 1 Nap az Ipariban elnevezésű megmozdulásra. Délelőtt 9-től 13-ig várjuk az érdeklődőket, családokat, nosztalgiázni vágyókat, akik ebben a néhány órában nem csak az iskola szakmai és általános képzéseibe nyerhetnek betekintést, hanem meglátogathatják a műhelyeket, laboratóriumokat is. Bemutatókkal, játékos feladatokkal várjuk a volt, jelenlegi és majdani iparistákat, valamint lehetőség lesz megvásárolni az iskola évfordulója alkalmából elkészült emléktárgyakat is: az iskola 70 évét összefoglaló évkönyvet, az Ipari címerével ellátott nyakkendőt, kendőt és pólót is.

Az évforduló alkalmából született iskolaszlogen jegyében – IPARI, a közös nevező generációkon át  ̶ egy további, az idén a korlátozások miatt az év végére tolódott jelentős esemény is a szombati napon valósul meg. Az Ipari, hagyományaihoz híven, köszönti az 50, 60, illetve az idén az iskola fennállásának első évtizedében végzett diákjait a Gyémánt- és aranymatúra érettségi találkozó keretein belül.

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a visszajelzések alapján látjuk, hogy az iskola honlapján és Facebook-oldalán megjelent interjúkat és az iskola történetét feldolgozó kérdéseket az eltelt hónapokban több ezer iparista, az iskola iránt érdeklődő szívesen olvasta. Ezzel együtt bízunk benne, hogy Önöknek is hiányzik már a személyes találkozás, és meglátogatnak bennünket e két jelentős esemény alkalmából!

Petheő Boglárka