Város 2022. 12. 15.

Ötödik lett a komáromi kórház az INEKO által szervezett felmérés alapján

Az INEKO társadalomkutató intézet által szervezett értékelés alapján 2022-ben az előkelő ötödik helyre rangsorolták az észak-komáromi kórházat. Ez nagyon jó eredmény, még akkor is, ha a 2020-as és 2021-es évhez képest rontottak – tavaly és tavalyelőtt ugyanis a harmadik helyen állt kórházunk.

Az INEKO – a Gazdasági és Szociális Reformok Intézete – nyolcadik alkalommal tette közzé a szlovákiai kórházak értékelését. A rangsort a betegek elégedettsége, az egészségügyi ellátás minősége, az orvosok tapasztaltsága, a gazdálkodás és az átláthatóság és egyéb mutatók alapján állították fel.

Az általános kórházak kategóriájában a komáromi 2019-ben a 14. helyről lépett a 7.-re, 2020-ban és 2021-ben pedig a harmadik helyen állt. Most ezzel az ötödik hellyel kicsit visszacsúszott, de még mindig az élvonalba tartozik.
A lista aljára került a dunaszerdahelyi kórház, amelyik egyben hét helyet rontott (25. hely) de a galántai Szent Lukás Kórház (29. hely) sem szerepelt túl jól.

Az állami egyetemi és oktató kórházak kategóriájában a Rózsahegyi Központi Katonai Kórház áll az első helyen. A Besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház és Poliklinika idén a második helyet szerezte meg.

Az ötödik helyet a komáromi kórház pozitívan értékeli, hiszen az utóbbi két évben rengeteget invesztáltak az intézménybe. Építkezés és átépítés is zajlott, amely talán jelenleg kisebb kényelmetlenséget okozott a pácienseknek, azonban hosszútávon egészen biztosan megtérül, és minden téren emeli a kórház színvonalát.

Források: Agel sajtóhír, Új Szó, Paraméter