Mix 2024. 02. 13.

Alig fél év és folytatódik a balatoni őrület

Világsztárokat jelentett be 2024-re a Sound. Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype és Purple Disco Machine is szerepel a Heineken Balaton Sound első bejelentésének listáján.

Európa legmenőbb beachfesztiválja a nyári szünidő legelején, 2024. július 3-6 között várja fergeteges parti hangulattal a látogatókat. Akár a napijegyekre és 3 napos bérletekre is lecsaphatunk részletfizetéssel is.

Minden kétséget kizáróan a Heineken Balaton Sound nyaranta a legjobban várt partifolyam itthon és szerte Európában, melynek védjegye a Balaton lenyűgöző panorámája, az esti buliknak díszletet adó naplemente, de ugyanúgy vonzóak a napközbeni programok, mint a fesztivál vibráló látványvilága és szolgáltatásainak sora.

Itt lesz a dance-porondon új korszakába lépő John Newman is. „Az elektronikus zenét kedvelő látogatók széles táborából mindenki talál magának kedvenc előadót”  (Csiszár Virág, a fesztivál booking menedzsere). „Szem előtt tartottuk azt is, hogy a legfiatalabb Sound rajongók körében az utóbbi évben legnagyobb népszerűségnek örvendő keményebb, hardstyle, hard techno műfajok képviselői jövőre nagyobb teret kapjanak a fesztivál nagy helyszínein is. A most bejelentett nevek közül például ilyen Nico Moreno vagy Ben Nicky” 

Tizenkét név áll tehát a Heineken Balaton Sound első bejelentésben.

 • James Hypevitathatatlanul az Egyesült Királyság egyik legfontosabb művésze, akinek produkciói következetesen a táncparkettek sarokkövét képezik világszerte. A Ferrari című globális slágerével már több mint 500 milliónál tart.
 • A „remix-művész” a lejátszási listák éllovasa, fesztiválok nagyszínpadainak előadója és a világ elsőszámú klubjainak vendége, ezúttal a Heineken Balaton Sound egyik legnagyobb sztárja lesz. John Newman karrierje több mint 10 éve kezdődött a Rudimentallal közös „Feel The Love” című brit listavezető dalával és a „Love me again”-nel erősítette meg helyét a legnagyobb világsztárok között. 2023-ban új korszakot jelentett be a sztár, melyet a Tomorrowland Music által kiadott „Hold On To My Love” című új kislemezének bemutatásával köszöntött idén.
 • A Purple Disco Machine, azaz Tino Piontek német DJ és zenei producer, a klasszikus disco műfajt modernizálta, némi funky árnyalattal színezve remixeit és idén ő vihette haza a legjobb remix lemeznek járó Grammy-díjat.
 • Paul Kalkbrenner a műfaj egyik legnagyobb klasszikusaként számon tartott techno Dj, a német elektronikus zene underground alapvetése, ”a berlini klubélet mitikus ikonja”, a dance-szcéna „szupersztárja”. Kell-e ennél több?
 • A maszkot viselő DJ/producer, Marshmello mindig is műfajokon átívelő produkciókat készített, miközben a világ legnagyobb közönségeinek ad DJ-szetteket. Khalid kollaborációjával, a ‘Numb’-mal már 40 millió megtekintést gyűjtött be a YouTube-on és egy hónapja jelent meg legújabb albuma, a Sugar Papi, amit bizonyára a Soundon is hallhatunk.
 • A belga világsztár, Lost Frequencies 2024-ben a Soundra is ellátogat, rajongók tömegeinek nagy örömére.
 • A DJ, producer ésélő hangszeres zenész, Timmy Trumpet kétségtelenül az elektronikus zenei színtér legrobbanékonyabb előadója.
 • Ben Nicky a világ egyik legfoglalkoztatottabb elektronikus művészeként készen áll arra, hogy bevegye a Soundot is. Ben kétségtelenül a TikTok egyik legnagyobb sztárja, csak ezen a platformon mintegy 1 milliárd megtekintést ért már el.
 • Idén októberben érkezett meg Will Sparks legújabb, várva-várt hanganyaga, mely gazdag hangzásvilággal, vibráló ütemekkel és „mámorító” dallamokkal ezúttal a Heineken Balaton Sound látogatóit fogja elvarázsolni.
 • Nervo egy ausztrál ikertestvér DJ és producer duó, Miriam „Mim” és Olivia „Liv” Nervo formációja, a világ legnagyobb fesztiváljainak és legmenőbb klubjainak állandó fellépői.
 • Nico Moreno a francia újhullámos techno egyik legjelesebb képviselője, a műfaj keményebb oldalát képviseli, erősen indusztriális beütéssel.
 • A Switch DiscoDan Creasy és Nikos Kalogerias duója, az Egyesült Királyság egyik legkeresettebb formációja. Zenéjük a house, az electro és a tech-house keveréke, és nagy energiájú előadásaikról és mash-upjaikról váltak ismertté, az Egyesült Királyságon túl is.

Győződj meg róla Te is, hogy ott a helyed idén (is)!