Kultúra 2024. 04. 30.

Beszélgetés hagyományról, értékekről, felelősségről és mesékről Berecz Andrással

Folytatódnak a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényei. A következő alkalomra, amelyen Berecz András Kossuth-díjas népdalénekessel, mesemondóval, előadóművésszel találkozhatunk, május 14-én 18:00 órától kerül sor a Rév – Magyar Kultúra Házában. Az est házigazdája Bödők Gergely történész.

Hogyan került a Vadász utcából Erdélybe és életformája-e az utazás? Változik-e, és ha igen, milyen irányba a hagyomány és mit tehetünk érte, hogy ne veszítsük el? Lehetünk-e modernek és sikeresek a népi kultúra segítségével? Hogy kerülhet ki a vitrinből a hagyományos népi műveltség és milyen haszna van a 21. században? Meddig van még a mesének helye az életünkben és mi köze maradt a modern világunkhoz? Mire megy, ha szavaival a feje tetejére állítja a világot? Értékekről, felelősségről, hagyományról és mesékről beszélgetünk Magyarország legismertebb mesemondójával a Kikötő – Polgári Szalon május közepi rendezvényén.

Az esemény Facebook-linkje

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 2 euró = 750 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is közhasznú, jótékony célra használjuk fel. Az eseményen hang-, videó- és fényképfelvételek készülnek!

A cikk támogatója Komárom Városa