Kultúra 2023. 01. 04.

Beszélgetés külső és belső utazásokról Harmincz Rita világutazóval

2023. január 10-én (kedden) 18:00 órai kezdettel megkezdődik a Kikötő – Polgári Szalon következő évada. Az első vendég Harmincz Rita világutazó lesz, akivel Bödők Gergely, történész beszélget a Szinnyei József Könyvtárban (Révkomárom).

Hogy lesz valakiből világutazó? – tudjuk majd meg az este során. – Mikor gyűri le félelmeinket a kalandvágy? Ha utazunk, több időnk jut-e magunkra? Milyennek tűnik korábbi élete Indonéziából és miért épp ott érzi magát a legjobban? Mire csodálkozott rá leginkább a távolból? Van-e ára a vágyaink megvalósításának? Mikortól válik otthonná az idegen és lesz helybélivé a turista? Hol és mi fogta meg a leginkább? Milyen szokásokat sajátított el az elmúlt években? Beszélgetés külső és belső utazásokról egy hamisítatlan világutazóval.

Vendég: Harmincz Rita, író, világutazó
Házigazda: Bödők Gergely, történész
Időpont: Január 10. KEDD 18:00
Helyszín: Szinnyei József Könyvtár (Révkomárom)

A beszélgetést követően egy vetített válogatást láthatunk Harmincz Rita fényképeiből. A leggyorsabb helyes válaszadók meghívott vendégünk új dedikált kötetével gazdagodhatnak.

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 420 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljuk fel.

Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek! A rendezvény szervezése és lebonyolítása a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően történik.