Kultúra 2024. 05. 16.

Beszélgetés Mácsai Pál Kossuth-díjas színművésszel

Folytatódnak a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényei. A következő alkalommal Mácsai Pál Kossuth-díjas színművésszel találkozhatunk. A rendezvényre 2024. május 23-án 18:00 órától kerül sor a RÉV-ben.

Milyen mintákat kapott a szüleitől és milyen történetek formálták a személyiségét? Mit tekint a legnagyobb színházi eredményének? Miért gondolja, hogy az elmúlt száz év magyar művészetének legtöbb fontos és maradandó értéke „annak ellenére” jött létre? Valóban bevezetné-e a színjátszást mint iskolai tantárgyat? Mi tanulható a független színházaktól és társulatoktól? Ma mennyi ideje és ereje van foglalkozni a művészettel? Miért nem pályázik az Örkény további vezetésére és miért jó, ha együtt dolgozik még az utódjelöltjével? Milyennek látja a hazai színjátszás jövőjét és milyen további tervei vannak még a saját életben? Az Örkény Színház ügyvezető igazgatója a Kikötő – Polgári Szalon május végi rendezvényén.

Vendégünk: Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

 Házigazda: Bödők Gergely történész

Időpont: Május 23. I CSÜTÖRTÖK 18:00

Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény Facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/386080744157560

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 2 euró = 750 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is közhasznú, jótékony célra használjuk fel. Az eseményen hang-, videó- és fényképfelvételek készülnek!

Kezdőkép fotó:  Merész Márton/Énbudapestem

A cikk támogatója Komárom Városa