Kultúra 2024. 03. 19.

Beszélgetés Romsics Ignác történésszel

Folytatódnak a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényei. A sosron következő alkalommal Romsics Ignác Széchenyi-díjas történésszel, egyetemi tanárral, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjával beszélget az est házigazdája, Bödők Gergely történész.

Az alkalomra március 28-án, csütörtökön kerül sor a Rév- Magyar kultúra házában, Észak-Komáromban.

Mit csinálna ma, ha nem történelemmel kezdett volna el foglalkozni? Mit tart pályafutása legnagyobb szakmai és emberi sikerének? Elsőgenerációs értelmiségivé válásában mik voltak a legnagyobb nehézségek? Miért fordult a figyelme Bethlen István miniszterelnök (1921–1931) pályája felé és miért tartja őt államférfinak? Mi az egotörténelem, és tartott-e attól, hogy megírja saját kétkötetes önéletrajzi munkáját? Mit olvas és néz a szabadidejében és vannak-e hobbijai? Történészi pályafutásról, kutatómunkáról, ambíciókról és sorsfordulókról beszélgetünk Magyarország legismertebb történészével a Kikötő – Polgári Szalon 2024. március végi rendezvényén.

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 2 euró = 750 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is közhasznú, jótékony célra használjuk fel. Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek!

A cikk támogatója Komárom Városa