Kultúra 2023. 03. 01.

Beszélgetés Simon Attila történésszel, a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatójával

Folytatódnak a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényei. A következő alkalomra 2023. március 7-én, kedden kerül sor 18:00 órai kezdettel. Ezúttal Simon Attila történésszel, a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatójával beszélget a házigazda, Bödők Gergely.

Mi alapján választja ki a kutatási témáit? Melyik kötetére a legbüszkébb? Milyen új felismerésekre jutott legutóbbi könyve munkálatai során? Hogyan élte meg a dél-szlovákiai magyarság az 1918/19-es impériumváltást? Miért nem volt ellenállás a bevonuló csehszlovák légiókkal szemben? Milyenek voltak a mindennapok az átmenet időszakában és mi mindennel járt a változás? Hogyan lehet együtt élni a nemzeti traumával? Beszélgetés kutatásról, az átmenet bizonytalanságáról és a szlovákiai magyarrá válásról az egyik legsikeresebb felvidéki magyar történésszel a Kikötő – Polgári Szalon 2023. március eleji rendezvényén.

Időpont: Március 7. , kedd 18:00
Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 390 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel a szervezők.