Kultúra 2022. 10. 20.

Beszélgetés Szkukálek Lajossal

A Kikötő – Polgári Szalon következő rendezvényén Szkukálek Lajos festővel beszélget Bödők Gergely történész. Az eseményre október 28-án kerül sor a RÉV-ben.  

Hogy születik egy-egy festménye és a sok munka mellett, hogyan képes elkerülni a kiégést? Hol húzódik nála a határ a valóság és a képzelet között? Az alkotói folyamat miképp segítheti a magánéleti krízisek megoldását? Milyen pluszt képes adni a természetközeli élet, miért és mire jó a fizikai munka? Miért gondolja azt, hogy a nők összességében megérthetetlenek és amíg az ő érzelmi világuk tizenhat sávos sztráda, addig a férfiaké puszta földút? Mit tanácsol: hogy lehetünk boldog és szabad emberek? Csendéletekről és művészi-szellemi szabadságról beszélgetünk a nemrég 65. születésnapját új kiállítással ünneplő „felvidéki Dali-val” a Kikötő – Polgári Szalon 2022. október végi rendezvényén.    

Vendég: Szkukálek Lajos, festőművész, grafikus, illusztrátor

Házigazda: Bödők Gergely történész

Időpont: Október 28. I PÉNTEK 17:00

Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 420 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljuk fel.

Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek! A rendezvény szervezése és lebonyolítása a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően történik!