Kultúra 2023. 03. 13.

Beszélgetés Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekessel, előadóművésszel

Folytatódnak a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényei. A következő alkalommal Szvorák Katalin, Kossuth-díjas népdalénekessel, előadóművésszel beszélget Bödők Gergely, az est házigazdája. Az eseményre március 29-én, szerdán kerül sor 18:00 órai kezdettel, a RÉV-ben.

Milyen volt első díjat nyerni a „Röpülj páva!” versenyen (1981-ben) és mit hozott az életébe a siker? Előfordult-e, hogy elbizonytalanodott abban, amire előadóként vállalkozott? Milyen erő nyerhető az imádságból? Mire jó és mit lehet kezdeni a csenddel? Hogyan élhetünk lelki emberként? Mi marad meg a nevelésből és mire juthatunk az adottságainkkal? Miért az énekhang a legérzékenyebb hangszer és milyen a magyar nemzet mentalitása az énekhang alapján? Beszélgetés a magányosan járható ösvényről, saját kultúráról és egy igazán nem szokványos sikertörténetről a dal vándorával a Kikötő – Polgári Szalon 2023. március végi rendezvényén.

Vendég: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész
Házigazda: Bödők Gergely, történész
Időpont: Március 29. SZERDA 18:00
Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 390 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljanak fel.