Város 2016. 09. 07.

A Brigetio Gyógyfürdő a megye legjobbja

A dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdő munkatársai ezúton is szeretnének köszönetet mondani azoknak, akik rájuk szavaztak “Az Év Fürdője 2016” szavazáson! A fürdő az összesített kategóriában idén is megyei elsőséget szerzett Komárom-Esztergom megyében, országosan pedig a 11. helyen végzett “Az év feltörekvő fürdője kategóriában”.

Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, amelyben közel 200 magyarországi fürdőre, három kategóriában lehetett voksolni. A végeredmény változatos képet mutat: a győztesek az ország egymástól távoli pontjairól kerültek ki, és jellegükben is mások. Idén egy barlangfürdőt, egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot szerettek Magyarországon a legjobban.

A közönségszavazás 2016. május 1. és augusztus 31. között zajlott a termalfurdo.hu szervezésében, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre közel 190 000 szavazat érkezett.

termalfurdo_brigetio_gyogyfurdo_komarom_6

A fürdők három kategóriában indultak: Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 és A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016. A kategóriák kialakítása azért volt szükséges, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. Így a kisebb fürdők a hozzájuk hasonlókkal mérhették össze magukat, nem a nagy, ismert vagy nagyvárosokban található fürdőkkel. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült.

2016-ban Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő lett, ami az egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak hazánkban számít egyedinek, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzni vágyókat. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 címet a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szerezte meg. A Csongrád megyei fürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, de népszerűségét igazi családbarát voltának is köszönheti.A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint háromezer négyzetméteres fedett élményfürdő, melyben többszintű kalandmedence, illetve két izgalmas beltéri csúszda várja a fiatalabb vendégeket.

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 cím a Baranya megyei Orfű Aquaparké lett. A 2016 júniusában részben megújult fürdő óriási zöld területen, festői környezetben fekszik. A vendégeket több medence, masszázs és pezsgőfürdő várja.

A verseny, amelynek elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi termál és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre, mindvégig nagyon szoros volt. Előfordult ugyanis, hogy mindössze 5 szavazat döntött helyezések között. A további eredmények a szavazás honlapján tekinthetőek meg.

Éjszakai fürdőzés szeptember 10.

Szeptember 10-én, 20.30 órától éjfélig éjszakai fürdőzéssel várjuk vendégeinket, ahol kipróbálhatják a külső- és belső gyógymedencénket, az uszodát, tanmedencét, valamint a szauna világunkat, szauna szeánszainkat! Belépő: 1000 Ft (fürdő+ szauna), szeánsz: 300 Ft/ fő/ szeánsz

További információ itt

szeptemberiejszakai

Radics Török Tímea,
marketing vezető

Szólj hozzá!