Mix 2023. 05. 15.

A nyár legváltozatosabb partisorozatát ígéri a Balaton Sound

Az elektronikus zenei műfajok széles skáláját vonultatja fel idén a Balaton Sound, a szervezők több tucat nemzetközi nevet jelentettek be, köztük hatalmas világsztárokat, igazi műfaji különlegességeket, zenei újdonságokat, melyek közül gazdagon válogathatunk. Európa legmenőbb vízparti fesztiválja június 28-tól július 1-ig tart majd, Zamárdiban.

A tavalyi visszatéréssel lezárták a rossz emlékű “covid korszakot” és örültdk, hogy végre újra együtt lehet a csapat. „2023-ban azonban egy új időszámítás kezdődik a Balaton Sound életében. Ez látszik a mostanáig napvilágot látott zenei kínálatban, de tapasztalható lesz majd helyszínekben, valamint a napközbeni programok felhozatalában is” –mondta Filutás Anna, a Balaton Sound projektvezetője.

A Sound mostani bejelentésével jól látható a szervezők törekvése, hogy az EDM sztárok mellett igyekeznek megtölteni a teret az underground szcéna, a hömpölygő techno és az elektronikus zene számos egyéb műfajának legjobbjaival, ezáltal biztosítva a fesztivál sokszínű és izgalmas programját, minden irányzatból a lehető legnagyobb és legkomolyabb fellépőket felsorakoztatva.

A nagyszínpadon továbbra is javarészt EDM sztárok váltják majd egymást. A korábban már bejelentett nevek, mint például Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, Hardwell vagy KSHMR mellé „most újabb fellépők érkeznek, mint a világ egyik éllovasa, Tiësto, aki évtizedek óta biztos helyet foglal el a világ top dj-inek élvonalában és vele immár teljes a nagyszínpad headlinereinek listája. „De az utóbb bejelentett nevek között van Blasterjaxx és Regard is” – újságolta be a projektvezető.

A színpad hivatalos Afterparty sávjába pedig Joel Corry mellé csatlakozott már Alle Farben és Riton is.

B My Lake is Etna fog!

Az alternatív elektronikus zenerajongóinak is egy nagyot merít idén a Balaton Sound. A fesztiválon belül, a B my Lake nevével fémjelzett színpadokra már majdnem teljes a lista: köztük van – a teljesség igénye nélkül – a világ legjobb női DJ-jének választott Charlotte de Witte, akinek férje, Enrico Sangiuliano is itt lép majd fel. Jön az immár klasszikus szupersztár Carl Cox, „a szakma legnagyobb példaképe” vagy az olasz sztár DJ, Joseph Capriati, de itt lesz a kijevi DJ páros, az Artbat, vagy a DJ Mag Top 100 listán szintén jegyzett Adam Beyer is. Élő show-val érkezik többek között Gioli & Assia, Tinlicker és Satori is.

Új színpaddal is színesedik a Sound idei kínálata.

A Dreher Színpadon ikonikus party brandek váltják majd egymást naponta, a nagyszínpados programok végeztével. Itt mutatkozik majd be a house és tech house műfajokra specializálódott Claptone Masquerade partisorozata, élen természetesen az arany maszk mögé bújó DJ-vel. A Rave Culture is bemutatkozik, mely brand azzal a céllal született, hogy új szintre emeljék az elektornikus ütemű bulik élményét. Itt lép fel a W&W, akik a trance vonalán indulva a big room house és az EDM egyéb műfajai felé vezényelnek. WillSparkst, a holland Q-Dance csapatát is ide várják. Ők azok, akik az elektronikus zene keményebb stílusaira, főleg a Hardstyle-ra, a Hardcore-ra és a Hard Trance-re összpontosítanak, olyan nevekkel, mint a Sub Zero Project, RAN-D, Sefa vagy Sound Rush.

A tört ritmusok éjszakáját hozza majd el a Next Level a Soundra, mások mellett olyan fellépőkkel, mint Tchami vagy a sokak által várt Matroda. „Idén a DJ MAG Top 100 listájáról közel 20 világsztár mondott igent a felkérésünkre” – jelentette be büszkén a projektveeztő.

Ugye Te is akarod? Jegyvásárlásra fel!