Kultúra 2016. 05. 04.

Te is szerepelhetsz az Oscar-díjas Nemes Jeles új filmjében!

Casting felhívás! A Saul fia Oscar-díjas rendezője, Nemes Jeles László Szlovákiában is keres szereplőket új filmjéhez!

A cannes-i nagydíjas, Golden Globe díjas és számos további elismerést begyűjtő Saul fia c. film alkotói szereplőket keresnek új nagyjátékfilmjükhöz. A Sunset c. thriller egy fiatal nő felnövéstörténete, az első világháború idején játszódik, Budapesten.

Színészek és amatőrök (színész képzettséggel nem rendelkezők) jelentkezését egyaránt várjuk, a következő kategóriákban:

17 és 27 év közötti nő
33 és 47 év közötti nő
33 és 57 év közötti férfi

Kérjük, hogy a jelentkezők küldjenek magukról három, minél természetesebb körülmények között készült képet (portré szemből, oldalról, és egy egész alakos), vagy akár egy rövid bemutatkozó videót, a következő email címre (a tárgy megjelölésbe kérjük tüntessék fel a kategóriát):

sunsetcasting.sk@gmail.com

Kérjük továbbá, hogy a jelentkezők küldjék el az életkorukat, lakhelyüket (város), és hogy rendelkeznek-e bármilyen színészi előképzettséggel, vagy sem. A kiválasztott jelentkezőknek az alkotók rövid időn belül visszajeleznek.

Ha a színészi pályában gondolkodik, vagy csak úgy érzi, helye van a filmben, mindenképpen jelentkezzen. Nem fontos sem a színész végzettség, sem a modell alkat, az alkotók érdekes, különleges arcokat keresnek!

A felhívás teljes szövege online is megtalálható a www.csabamolnar.com/casting oldalon.

A jelentkezési határidő: 2016. május 20.!

Mit tudunk eddig a Sunset-ről?  

Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje Budapesten forog majd, előreláthatólag 2017 tavaszán. Ugyanazzal a stábbal fog dolgozni, mint a Saul fiában, beleértve Erdély Mátyás operatőrt is. A Sunset az első világháború előtt játszódik, és egy fiatal nő lesz a főszereplője, aki a családja múltja után kutat. Jelenleg tizenhét és harmincöt év közötti nőket keres a produkció, amatőrök jelentkezését is várják. Nemes Jeles thrillerként és felnövéstörténetként jellemezte a filmet.

A Saul fia szubjektív nézőpontja a Sunsetben is szerepet fog kapni, de más módon fogják használni, mint a holokausztfilmben. Ezt a filmet is 35 mm-es filmre forgatják.
Most már a vágáskor sem akar digitális technológiát használni, magát a 35 mm-es nyersanyagot akarja majd megvágni.
A 4:3-as képarányú Saul fia után ez egy szélesvásznú film lesz.
A Filmalap kiemelkedően magas összeget szavazott meg a produkciónak forgatókönyv-fejlesztésre (22 millió forint) és gyártás-előkészítésre (65 millió forint) is, a film teljes költségvetése állítólag egymilliárd forint felett lesz. (Origo.hu)