Város Dél-komárom 2019. 10. 10.

Családi élménymedence épülhet a Brigetio Gyógyfürdőben

A közeljövőben új beltéri élménymedencével gazdagodhat a dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdő. A részben pályázati forrásból, részben önerőből tervezett beruházás részleteinek kidolgozása, a pontos műszaki tartalom meghatározása jelenleg gőzerővel folyik.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta a projekt célja, hogy a fürdővendégek, a komáromi és a hozzánk látogató családok az őszi-téli hónapokban is még inkább igénybe tudják venni a fürdő nyújtotta wellness lehetőségeket.

Az elképzelések szerint az új épület a római kori kultúrtörténeti elemeket idéző, mégis modern, korunk fogyasztói igényeinek mindenben megfelelő megjelenésű lesz. Az új családi beltéri medencét római kori hangulatban alakíthatják majd ki, egyfajta „barlangfürdőt” hozva létre. A fürdőtérben a római légió ikonikus eszközei, emblematikus ókori szobrok, tárgyak is kiállításra kerülnek, sőt a panorámaablakokat is a helyi ásatásokon készült képek díszíthetik majd.

A projektben egy 200 négyzetméteres rekreációs elemekkel ellátott élménymedence, egy sodrófolyosó és pezsgőmedence, egy kettéosztott vízterű, élmény- és játékelemekkel ellátott gyermekmedence, valamint csúszdák, pihenőterek, baba-mama szoba és további családi kiszolgáló egységek épülhetnek.

– Mindezen fejlesztéseknek köszönhetően a Brigetio Gyógyfürdő még attraktívabb fürdőkomplexummá válhat, amely egész évben vonzóvá és elérhetővé teszi a komáromi fürdőhelyet a vendégek számára – tette hozzá dr. Molnár Attila polgármester.

(komarom.hu)