Kultúra 2024. 02. 28.

Csémy Balázs lesz a Hunyadiról szóló sorozat egyik főszereplője

Magyar alkotóktól jön ‘minden idők egyik legepikusabb európai sorozata’ egy véres és brutális csatáról. A komáromi Csémy Balázzsal már készítettünk egy interjút, azóta viszont nagyot fordult a világ, ahogy ezt a Holló felemelkedésében betöltött szerep is mutatja.

A holló felemelkedése az Oscar-díj jelölt Robert Dornhelm és Lengyel Balázs rendezésében készülő sorozat a Beta Film minden idők legepikusabb európai gyártású televíziós produkciójának ígérkezik, amely Hunyadi János hőstetteit dolgozza fel.

A tíz epizódóból álló miniszéria 11,5 milliárd forintból készül, maga Dornhelm pedig egy korábbi interjúban azt mondta, hogy

az egész olyan lesz, mint a Trónok harca, csak sárkányok nélkül.

Az már most tudható, hogy a cselekményben jelentős helyet kap a Nándorfehérvári diadal, amelyet már most a sorozat egyik legbrutálisabb pillanatának neveznek az alkotók. 

“A holló felemelkedése beváltja az ígéreteit – egy rendkívül szórakoztató, érzelmes és erőteljes történelmi saga, kivételes gyártási értékkel. A sorozat a női nézőpontokra helyezett erős és egyedi hangsúlyt, a mai közönség számára rendkívül releváns, magával ragadó történeteket kínál. A kiváló kreatív csapat és a kiváló nemzetközi szereplőgárda támogatásával szilárdan hiszünk a sorozat jelentős globális potenciáljában” – nyilatkozta Roby Gal Raday, a Beta Film tartalomért felelős vezetője, amelyet a Variety magazin adott közre.

A holló felemelkedése főszerepében többek között Törőcsik FranciskaFekete ErnőRujder VivienCsémy BalázsNagypál GáborKirály Attila és Gálffi László lesz látható, premierdátumot ugyanakkor egyelőre még nem kapott a sorozat.

A sorozat hivatalos előzetese ITT tekinthető meg.

Forrás: mafab.hu

Képek forrása: Beta Films