Város Dél-komárom 2022. 01. 10.

Csökkentik az akkumulátorgyár zajkibocsátását Dél-Komáromban

2022 első negyedévében kezdi meg az SK On Hungary Kft. a dél-komáromi üzemek fejlesztési munkáit a zajkibocsátás csökkentésének érdekében – írja a kemma.hu.

A kormányhivatal által jóváhagyott zajcsökkentési intézkedési terv megvalósítására kötött szerződést az SK On Hungary Kft. A fejlesztési munkák a tervek szerint 2023 elején fejeződnek be

Annak érdekében, hogy a Dél-Komáromban létesített üzemeinek működésével járó zajterhelést minimalizálja, és így az ipari park környezetében élők ezzel kapcsolatos panaszait orvosolja, a cég zaj elleni védelmi intézkedési tervet készített. Ezt a kormányhivatal illetékes főosztálya még a tavaly ősz folyamán jóváhagyta. 

A zajvédelmi szakértők bevonásával elkészített terv mindkét dél-komáromi üzem esetében olyan zajárnyékoló paravánok, zajvédő falak építését tartalmazza, melyekkel hatékonyan csökkenthetőek lesznek az elektromos járművekbe akkumulátorokat gyártó üzemek zajkibocsátási értékei. 

A két ütemben megvalósuló munkálatokról, a cég ígérete szerint, rendszeresen tájékoztatni fogja az illetékes hatóságokat és a lakosságot. Az SK első akkumulátorgyárát Dél-Koreában létesítette, majd Kínában épített újabb üzemeket. Hazánkban a dél-komáromi ipari parkban termelnek, de Fejér megyében, Iváncsán is terjeszkedik a cég.