Mix Dél-komárom 2021. 02. 15.

Csúcson a házasságkötések száma Dél-Komáromban is

A házasság hetét napjainkban már négy kontinens 21 országában ünneplik. A programsorozatot Magyarországon 2008-óta rendezik meg a keresztény egyházak és a civil szervezetek széles körű összefogásával. A kezdeményezés minden évben egy héten át a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet – írja a komarom.hu.

A házasságkötések száma tavaly volt a legmagasabb Magyarországon. A KSH adatai szerint az elmúlt évben a koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellenére is több, mint 67.000 pár mondta ki a boldogító „igent.”

– Az országos átlaghoz hasonlóan Komáromról is elmondható, hogy évről-évre nő a házasságkötések száma. 2020-ban összesen 172 frigy köttetett Dél-Komáromban mondta el Tóth-Kiss Alexandra igazgatási ügyintéző, aki arról is tájékozatott, hogy a veszélyhelyzet alatt is tartanak esküvőket, természetesen mindig az aktuális szabályok betartása mellett.

A házasság hetében gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztják alá az előadók, hogy a házasság örökkévaló érték. Ezeken az alkalmakon szó esik a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről.

Az eseménysorozat keretében gyakorlati tanácsokat kaphatnak a már házasok és a házasulandók is. A járvány miatt az érdeklődők ebben az évben online módon követhették a meghirdetett előadásokat.