Kultúra Dél-komárom 2022. 12. 05.

Csütörtökön ad koncertet Dél-Komáromban Rákász Gergely

Karácsonyi meditációk címmel Rákász Gergely orgonaművész ad adventi koncertet december 8-án, 18.00 órától a református templomban.

A művész közösségi oldalán így vall komáromi koncertjéről:

Annyi minden elkészült a Covid bezártság alatt, hiszen egy művész akkor is a közönségére gondol, lélekben nekik zenél, amikor egyedül ül a próbateremben.

Elkészült két új lemezem a Lords of the Organ sorozat 3. epizódja olyan remekművekkel, mint Beethoven V. szimfóniájának I. tétele vagy Sosztakovics 2. keringője és közönség kérésre az Organ Meditation. Ezeknek a műsorából válogat a Karácsonyi meditációk koncert.

Bensőséges, meghitt, meditatív koncerttel készülök amely ebben a zajos és nyomasztó világban gyertyafény igyekszik lenni, amely az ünnep felé vezet.

Rákász Gergely 15 évesen adta első koncertjét az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett. 2015-ig több mint 1000 fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalossá teszi a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert is. Egy koncert kékben című műsorát közel 30 000-en tekintették meg szerte Európában. Bachalley projektjében a világon először a művészi paletta talán két legtávolabbi végét kötötte össze, Bach fúgáit és a Street Dance-t. VíziZene című produkciója a Dunán, a Rajnán és a Szajnán minden évben kultúrakedvelő utazók úti célja. Játszott a dán koronahercegnőnek, Magyarország miniszterelnökének és a WHO-nak.

Iskolaprogramja keretében több mint 100 magyar iskolában szólaltak meg koncertjei. Közel 50 000 diák ismerkedett meg általa a klasszikus orgonazenével. Tizenkét szólóalbuma jelent meg. Szülővárosa, Győr kulturális nagykövete.

Jegyiformáció ITT!