Mix 2020. 11. 19.

Daban: Egy tető alatt minden, mi vendéglátás

A gasztronómiai kiegészítők rendkívül széles választékát felvonultató Daban s.r.o. hosszú évek óta a kedvező árak mellett elsőosztályú minőséggel szolgál vásárlói számára. A komáromi székhelyű cégnél az üveg-, fém- és porcelán termékektől az ételcsomagoló dobozokig minden egy tető alatt megtalálható, így nem meglepő, hogy magánszemélyek, éttermek és hotelek is egyaránt felkeresik szolgáltatásaikat. 

A Daban s.r.o. vendéglátóipari szaküzlet közel egy évtizede kezdte meg működését az országban, magyarországi anyacégének mintájára. A cég tulajdonosi köre mögött 25 év vendéglátásban szerzett tapasztalat bújik meg, melynek köszönhetően az évek alatt egy valóban egyedi beszerzési hálózatot sikerült kiépíteniük. Ezáltal nem csak választékuk, de áraik is egyedülállóak. „Alapfilozófiánk, hogy nálunk egy tető alatt minden megtalálható legyen a gasztronómia és vendéglátás területéből. A kedvelt üveg- és porcelánáruk mellett ezért fém evőeszközök, éttermi felszerelések, konyhai- és báreszközök és tisztítószerek is megtalálhatók nálunk, melyek hamarosan az új raktárhelyiség melletti üzletünkben is fellelhetők lesznek. Miután pedig a termékek 90%-át rögtön a gyártótól szerezzük be, rendkívül alacsony áron lehet nálunk hozzájutni ezekhez a dolgokhoz“ – mesélt a Daban s.r.o. bő kínálatáról a cég kereskedelmi igazgatója, Serki Ottó.  

A cég legkelendőbb termékcsoportja közé alapesetben is az egyszerhasználatos ételdobozok tartoznak, melyre a jelenlegi, éttermekre is kiterjedő rendelkezések még inkább ráerősítenek. „Az éttermeket is érintő járványügyi intézkedések bevezetése óta észrevehetően megnőtt az amúgy sem alacsony kereslet az ételhordó dobozok iránt. Mondhatni hetente jönnek új vásárlóink. Kínálatunkban az egyszer használatos levesestálak, dobozok, poharak és evőeszközök is megtalálhatók, műanyagból és papírból egyaránt. Emellett év elejétől öko, vagyis lebomló termékeket is elkezdtünk értékesíteni. Bár tapasztalataink alapján az ökoforradalom még kicsit gyerekcipőben jár, ez hamarosan könnyen változhat, hiszen jövő év elejétől az egyszer használatos polisztirol és PVC termékek, az egész EU-ra vonatkozó jogszabály következtében teljesen eltűnnek majd a gyártósorokból. Mi is készülünk a váltásra. A kifutó termékek helyett jelenleg is kínálunk már alternatívákat, januárra pedig egy komplett árlistánk lesz az öko termékekre“ – mondta el Serki Ottó.

Habár elsősorban az éttermek és különböző vendéglátóipari egységek tartoznak a cég ügyfélkörébe, magánszemélyek is gyakorta vásárolnak a Daban-tól, hiszen nem csupán nagytételben lehet vásárolni, de pár darabos rendelést is teljesítenek. „Nagyon sok magánszemély keres meg minket és rendel webshopunkból. Egyebek mellett például a cukrászattal kapcsolatos eszközök iránt is rendszeres az érdeklődés, mivel a környéken nehezen lehet ilyen dolgokhoz hozzájutni. Emellett számos céggel állunk partneri kapcsolatban, így ha valaki mondjuk egyedi ajándéktárgyban gondolkodik, a gravírozásban is tudunk segíteni“ – mondta végezetül Serki Ottó, a Daban s.r.o. kereskedelmi igazgatója.

A gasztronómiai kiegészítők széles kínálatáért és további információért látogasson el a www.poharas.sk weboldalra.

(PR)