Mix 2021. 07. 07.

Danum s.r.o.: Többfrontos harc a vízkő ellen

A komplex vízkezeléssel foglalkozó Danum s.r.o. nagyjából három éve végzi tevékenységét régiónkban. A közel múltban bekövetkezett ügyvezető-váltással a cég komoly átalakulásba kezdett, folyamatosan bővül, jelenleg pedig már Szlovákia egyik legnagyobb raktárkészletével rendelkezik. Legfőbb törekvésük, hogy ellenőrzött, valamint biztonságosan használható és fogyasztható ivóvizet biztosítsanak a lakosság számára. Ehhez több, egymáshoz kapcsolódó és egymást kiegészítő tevékenységet folytat, a régióban egyedüliként.

“Cégünk célja, hogy komplex szolgáltatást nyújtson mindazoknak, akiknek valamiféle problémájuk van a vízzel. Legyen az vízkő, vagy akár kútvíz kezelésével kapcsolatos probléma. Elsősorban a Pozsony-Nagyszombat-Nyitra-Párkány-Komárom körön belül tevékenykedünk és magabiztosan állíthatom, a legjobb ár-érték arányú termékekkel“- mondta el a Danum s.r.o. ügyvezetője, Cseh Károly, aki egyben a csehországi Hydroimpex vállalat társtulajdonosa is. 

A több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező ügyvezető elmondása alapján a környéken az egyik legnagyobb problémát a kemény víz okozza. Kártékony hatását azonban sokan sajnos a mai napig nem tudatosítják, pedig néhány ma már egyszerű beavatkozással jelentős költségektől óvhatnánk meg pénztárcánkat.

“Sokan alapból rossz oldalról közelítik meg a vízlágyítást és olyan, gyakran kevésbé hatékony berendezéseket használnak, mint például olcsó mágnest, vagy polifoszfát adagolót, melyek korántsem jelentenek megnyugtató megoldást a vízkővel szemben. Vagy esetleg egymás után vásárolják a drágábbnál drágább mosógépeket, mosogatógépeket, a kemény vizet azonban figyelmen kívül hagyják. Pedig ez a legtöbb probléma forrása. Már 1 mm vízkő is 10%-kal nagyobb energiafogyasztást igényel, miközben vízkőből nagyon ritka, ha csak 1 mm rakódik le. A vízlágyítással rengeteg időt, vegyszert és pénzt lehet megspórolni, ráadásul ezek a berendezések általában 3-5 év alatt vissza is hozzák az árukat. Olyan vízlágyító berendezéseket kínálunk, melyek beállításához elég a csatolt használati utasítás, nincs szükség vízkezelő szakember jelenlétére, hogy a szükséges beállításokat elvégezze, hiszen ezeket a gyártás végeztével mi megtesszük” – tette hozzá Cseh Károly. 

A Danum s.r.o. két kiemelt termékei közé tartozik az Ecomix kútvíz kezelő berendezés, valamint a Viqua UV-lámpa, melyek egyaránt modern megoldást kínálnak a vízkezelés területén. Előbbi egy hosszú évek óta használt, összetett vízkezelő módszert egyszerűsít le, míg utóbbi a víz fertőtlenítésben játszik fontos szerepet. “Az Ecomix termékünkkel egy nem megszokott, forradalmi megoldást tudunk nyújtani a kútvíz kezelésében. Vas, mangán, ammónia, organikus anyagok és vízkeménység eltávolítását egyesítjük egy gazdaságos és kis helyet foglaló berendezésben. Másik népszerű termékünket, a Viqua UV lámpát akkor ajánljuk különösen, ha előzőleg a vízből eltávolításra került a klór – ami köztudottan okozhat kellemetlenségeket – hiszen ez a technológia meggátolja a baktériumok elszaporodását” – mondta el az ügyvezető.

Cseh Károly végezetül arra is választ adott, hogy mik azok a dolgok, melyek észlelése után érdemes azonnal segítségért fordulni? A vízkőlerakódás, a túlzott klórszag és a víz kimaradása után jelentkező elszíneződött csapvíz esetén mindenképp érdemes tanácsot kérni tőlünk. Emellett, ha bárkinek bármi kétsége van a csapból folyó ivóvíz, vagy esetleg a kútvíz felől, bátran keressen minket. Országszerte csinálunk vízanalízist, mely a megszokottnál jóval gyorsabban és költséghatékonyabban történik. Emellett személyes konzultációra is van lehetőség” – zárta a Danum s.r.o. ügyvezetője.

A Danum s.r.o. várja vízszerelők és további cégek jelentkezését az együttműködés reményében.

További információkért érdemes ellátogatni a Danum s.r.o. Facebook-, vagy weboldalára, a www.danum.sk-ra, a www.upravnavody.sk-ra, vagy akár személyesen cégünk székhelyére: Bottova 1, 94501 Komárno