Kultúra Dél-komárom 2023. 06. 16.

Dél-Komáromban koncertezik a Győri Ütőegyüttes

Az előadásra jövő héten vasárnap, azaz június 25-én kerül sor a Szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban, 18 órától. A koncerten latin-amerikai-, japán-, afrikai dobzene és a gergeles-kecskés csángó-, valamint görög népzene mellett W. Riefeneder, J. Haydn, Pushkarev, J. N. Zivkovic darabjai hangzanak el. Szervező a Vivace Egyesület.

Győrött nagy hagyománya van az ütős zenei képzésnek. Erre a tradícióra alapoz az immár több, mint négy évtizede számos magyar és nemzetközi sikerrel büszkélkedő Győri Ütőegyüttes. A zenei társulat az elmúlt időszak alatt többször átformálódott mind tagjait, mind repertoárját tekintve, ami viszont nem változott, az az elhivatottság, amivel az ütős zene értékeit, szépségeit eljuttatják a közönséghez. A fő cél ma is az, amiért létrejött maga az együttes: megismertetni és megszerettetni az ütőhangszeres zenét kortól függetlenül mindenkivel.

A Győri Ütőegyüttest 1974-ben  Váray László alapította. A zenekar tagjai jelenleg: Papp Balázs, Fazekas Ádám, Józsa Bálint, Kecskés Tamás, Májer Dániel.