Kultúra Dél-komárom 2020. 12. 07.

Dél-Komáromban megelevenedik az adventi kalendárium

A Szőnyér Molajért Tanácsadó Testület (SZMTT) az adventi várakozás idején szívet melengető ajándékkal kedveskedik a városlakóknak, hogy az ünnepvárást együtt élhessük meg – írja a komarom.hu.

A példaértékű kezdeményezés lényege, hogy december 1-től minden nap egy-egy szavalatot, éneket, vagy zenei produkciót tesznek közzé a legnagyobb közösségi oldalon, életre keltve ezzel az adventi kalendáriumot.

– Az SZMTT minden esztendőben szeretetvendégséget szervez a város lakóinak, azonban idén a pandémia miatt sajnos erre nincs lehetőség – mondta el Benczik Attila elnök.

– Mindennek ellenére kedveskedni szerettünk volna valahogy a helyieknek, így született meg az ötlet, hogy önkéntes jelentkezők bevonásával, az adventi időszakban egy-egy ablakot kinyitva egy kis ajándékot adunk át.

Bárki jelentkezhet, hogy a szőnyi Kemence Egyesület által készített adventi naptár mellett állva szavalattal, énekkel, mesével tegye meghittebbé, szebbé az ünnepvárást. A példaértékű kezdeményezésben, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi fiataljai is nagy lelkesedéssel vettek részt. Dél-Komárom Facebook-oldalára folyamatosan kerülnek fel az adventi szeretetcsomagok, hogy minden nehézség ellenére, meghitt hangulatban, együtt várjuk az év egyik legszebb ünnepét, a karácsonyt, a Megváltó születését.