Gazdaság Dél-komárom 2022. 07. 04.

Dél-Komáromban rendezik a Városi Polgármesterek Randevúját

Dr. Molnár Attila, Dél-Komárom város polgármestere nemrég a Városházán tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvény, a 27. Városi Polgármesterek Randevúja helyszíne 2022. szeptember 23-án dél-Komárom lesz. A rendezvény fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter – írja a komarom.hu.

– Városunk az elmúlt esztendőkben az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar ipari övezetet teremtette meg több százmilliárd forint értékű beruházással. A rendezvény helyszíne a nemrég felújított Csillagerőd, amely tavaly ősz óta – 7000 négyzetméteres, Európában egyedülálló kulturális központként, a Szépművészeti Múzeum gipszgyűjteményének többszáz jeles alkotásával – várja a látogatókat – emelte ki dr. Molnár Attila.

A városvezetők évente megrendezésre kerülő találkozóját a Szféra Európa Kft. 1995 óta rendezi meg-mondta a dr. Oltványi Tamás, a rendezvény szervezője. A polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak már Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsen, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsen, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén, Szarvason.

Az idén szeptember 23-án, pénteken 11 órától Dél-Komáromban, a felújított Csillagerődben lesz az esemény, amelynek főszónoka dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár. Az eseményen adják át a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete.

Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet 2022. július 11-től augusztus 15-én éjfélig. Egy e-mailcímről egy szavazat adható le.

(Forrás: komarom.hu)