Mix 2016. 06. 29.

deLuxxe – Régi-új kávézó és bár Komárom központjában

Réges-rég a Klapka tér 7-es szám alatt minőségi férfi öltönyöket árultak DeLuxe név alatt. Később aztán kávézóvá alakult a hely – de a DeLuxe olyan jól csengett, hogy a tulaj csak hozzácsapott még egy x-et – így lett belőle De Luxxe Cafe. 2015-től Szabó Dušan és párja, Zachar Anikó vásárolták meg a helyiséget, akik alapos belső átalakítás után áprilisban nyitották meg bárjukat. Azonban a cégér most is maradt: „Úgy érzem, ennek a névnek már hagyománya van – mondja Anikó. – Felesleges rajta változtatni, már csak azért is, mert valóban szeretnénk luxust kínálni, nyilvánvalóan a komáromi árakhoz szabva.

Forró nyári nap lévén jeges cappuccinot rendelek. Egy szépséges, fincsi, jeges-tejszínhabos csodát kapok… Nyami… Pont ilyenre vágytam. Egy kis péntek délutáni kényeztetés.
Te Anikó, mitől ilyen finom ez? – kérdem az ügyvezető igazgatót, aki jelenleg pincérnői minőségben látja el feladatait. „Igyekszünk… De ezen túl van még egy titok: az összes kávétermékünk a komáromi Green Plantation 100% Arabica kávéjából készül. Ennek a kávénak a különlegessége, hogy a kávébabokat Dél-Amerikából szállítják Komáromba, hogy aztán itt pörköljék meg őket. Ezért a kávé-alapanyagunk mindig friss pörkölésből származik – ettől (is) érzed olyan finomnak. Hamarosan a Green Plantation egyes kávéfajtáit otthonukban is élvezhetik vendégeink, hiszen azok negyed kilós kiszerelésekben kaphatóak lesznek a De Luxxe Café-ban.”

338027d9-81d2-4da0-8eec-20e2d950447f

„De nem csak a kávé terén törekszünk úgymond a luxusra – folytatja Anikó – Azt szerettük volna elérni, hogy a belvárosban legyen egy olyan bár, ahol helyi vagy környékbeli készítésű, minőségi italokat kóstolhatunk. Ami a borokat illeti, a kürti Berta borászat és a fűri Château Rúbaň kézműves borait kínáljuk – érdekességképp nem árt megjegyezni, hogy ezeket szolgálják fel a pozsonyi UFO-ban is (a SZNF hídjának tetején található kilátó és étterem). A pálinkáink a hampusztai (Holanovo – Ógyalla) Delicia Destilledia főzdéjéből valók.

545f53b6-a9c2-43a2-a647-5ef6d4747a29

Emellett 16 -féle alkoholos, és 6 -féle alkoholmentes koktél is szerepel az itallapunkon, külön-külön egységáron. A limonádéink alapját a nagyszombati Herbert cég szörpjei képezik, amelyek kókuszcukorral édesített, tartósítószerek és színezőanyag nélküli termékek. A limonádékat, különleges ízkombinációkban fogyaszthatják: málna-rózsa, levendula-áfonya, narancs-jázmin, kamilla-gyömbér, uborka-lime, bodza, illetve hűsítő menta-maté melyeket friss gyümölcsökkel, mentával, levendulával, stb. dúsítunk. Ahogy látod, nem kedveljük a „spanyol epret” (ki tuja, mi van benne), és támogatjuk a helyi termelőket.

69e0a46e-f41a-44d0-bbd5-68d76ff166d1

Vannak olyan alkoholtípusok azonban, amelyek készítésének nincsenek hazai hagyományai. Ilyen például a whisky, a konyak, a rum – mindből árusítunk különlegesebbeket is:. Pl. 15 éves skót whiskyt, vagy 15 éves „Matusalem Gran Reserva” nevezetű rumot. Ha pedig valaki ünnepelni szeretne, a pezsgőből is rendelkezünk egy igazán nem mindennapi finomsággal: az első osztályú „Piper Heidsteck Brut Champagne-al.”

b9e7aa03-5397-409b-8ea6-b719e8dde084

A De Luxxe új tulajdonosai arra is törekedtek, hogy vendégeik maximálisan kényelemben érezzék magukat. Például az egyik helyiség kifejezetten „gyerekszoba” – folyamatosan töltik fel játékokkal -, ahol a kicsik biztonsággal eljátszhatnak, amíg anyu a barátnőjével beszélget. „Sokáig válogattunk míg rátaláltunk a kinti, kényelmes székekre, és a megfelelő méretű asztalalokra – meséli Anikó. – Fontos, hogy az ember lába kényelmesen elférjen az asztal alatt, és ha esetleg újságot szeretne olvasni kávézás közben, az is elférjen az asztalon. Merthogy természetesen a napilapokból is naprakészek vagyunk.”

580e095a-50e9-4c71-8bab-b97e40f7eb07

A friss sajtó már csak azért is fontos, mert sokan, akik a belvárosban dolgoznak, itt kezdik a napot. Megtehetik: a De Luxxe ugyanis hétköznapokon már fél nyolctól a vendégek rendelkezésére áll. „Néhányan be is ülnek – mondja Anikó – mások elviszik a kávét a munkahelyükre. Ugyanis hordozható poharakkal is rendelkezünk. S minden reggel kínálunk a kávé mellé friss croissant-okat is.” Ami a hétvégéket illeti: péntek-szombat éjfélig tartanak nyitva, illetve ezeken a napokon speciális akciókkal várják vendégeiket.

Élvezze Ön is a helyi termelők luxus kínálatát, elérhető áron a De Luxxe Café-ban!
Nyitvatartás:
Hétfő – csütörtök: 7:30 – 22:00
Péntek: 7:30 – 00:00
Szombat: 09:00 – 00:00
Vasárnap: 11:00 – 20:00
További információk: 

HDA

Szólj hozzá!