Kultúra 2012. 04. 12.

Dörner György színművész előadása a költészet napján

Április 11-én, a költészet napján remek előadással kedveskedtek számunkra a dél-komáromi Jókai Moziban. Magyarországon 1964 óta, József Attila születésnapján ünneplik a magyar költészet napját. Országszerte irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal és egyéb rendezvényekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

Déli szomszédainknál, Dörner György színművész önálló előadói estjét tekinthettük meg: „Optimistán bele a reménytelenségbe…” címmel. A közel egy órás, remekbe szabott tisztelgés során felcsendültek a legnagyobbak alkotásai, gyönyörű költemények, szavalatok, ének és gitárjáték-Dörner György tolmácsolásában.

A mozi nézőtere szinte zsúfolásig megtelt, de ismerős révkomáromi arcokat ezúttal sem sikerült kiszúrnunk. Ez a tény sem szolgált meglepetésként, dehát mi ennek ellenére is remek művészi élménnyel gazdagodtunk, és szombaton újra meglátogatjuk kedves barátainkat, mivel a Magyarock Dalszínház-Anconai szerelmesek című zenés komédiájának bemutatójára kaptunk meghívást. Természetesen örömmel eleget teszünk, és a portálunkon beszámolunk a történtekről. Így mulat egy magyar úr…

(kép és szöveg: ha, sziakomárom)