Kultúra 2016. 09. 09.

Egész hétvégén zenei programok a belvárosban

A hétvégén (péntek-szombat-vasárnap) két fesztivál is zajlik városunkban: az egyik a Kút-feszt, a másik pedig a Borostyán fesztivál. Az egyik koncertjeit az Európa udvarban, a másikéit pedig a Tiszti Pavilon udvarában rendezik meg, azaz egymáshoz közel zajlanak a rendezvények. Az egyes koncertek nincsenek egymásra szervezve – nyugodtan sétálgathatunk egyik helyszínről a másikra. A zenei kínálata többnyire jazz, etno-, világzene, illetve megzenésített versek, azaz a gyermekeket is vihetjük magunkkal. Itt lesz a Kút Kvartet Becse Szabó Ilonával, Gryllus Vilmos, a Makám, a helyiek közül Korpás Éva, a Borostyán, illetve Emmer Péter és Zsapka Attila. 

Ha valakinek mindez kevés lenne, és plusz folkzenére, családos programra, táncházra vágyik, ajánljuk a RÉV Folksuliját.

A mozgás szerelmeseinek lesz CrossFit bajnokság, kerékpártúra, birkózó verseny, vagy éjszakai fürdőzés a Brigetio Gyógyfürdőben.

Felhívjuk még a figyelmet egy festménykiállításra is: mindazoknak, akik szeretik a nyugtató hangulatú tájképeket, érdemes megtekinteniük Janiga József emlékkiállítását a Kultúrpalotában. Janiga Józsefet a Csallóköz festőjének is szokták nevezni – nem véletlenül.

Végül pedig ne feledkezzünk meg a mozik műsoráról sem: most már két mozi kínálata közül válogathatunk.

Szeptember 9. – péntek
  • 17:00 – Janiga József emlékkiállítás – Kultúrpalota, Észak-Komárom
  • 18:30 – 6. Kút-Feszt: Itt és most improvizációs est – Molnár Xénia, Dékány Niki, Laboda Robi, Ollé Erik, Majorfalvi Bálint – Európa udvar
  • 19:00 – Borostyán fesztivál: Memória Társulat koncertje – Tiszti Pavilon amfiteátruma
  • 20:00 – 6. Kút-Feszt Kút Quartet (Jozef Horváth, Török Ferenc, Lakatos Róbert, Rácz Csaba), vendég Becse Szabó Ilona – Európa udvar
Szeptember 10. – szombat
Szeptember 11. – vasárnap 
Mozik műsorai: 

Szólj hozzá!