Kultúra Dél-komárom 2023. 06. 19.

Egész nyáron át tartó kultúr-dzsembori indul Szőnyben!

Szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban az előttünk álló hónapokban izgalmas zenei és színházi programokkal, táborokkal és bábszínházzal várják a látogatókat!

Az intézmény igazgatója, Zsédenyiné Horváth Krisztina elmondta, hogy a Petőfi Nyár programsorozat június 23-án veszi kezdetét, egy különleges musical esttel. Besák Ádám, Sári Évi és Egyházi Géza előadása 19 órakor kezdődik. Másnap, június 24-én, az Illaberek Bábszínház Robin Hood történetét eleveníti fel a színpadon 18 órától. A műsort követően a legbátrabbak kipróbálhatják Robin Hood íját is!

Június 25-én 18 órától a Vivace Egyesület szervezésében zenei rendezvényre kerül sor. A Győri Ütőegyüttes érkezik a művelődési házba, hogy lenyűgöző koncertet adjon. Július 21-én 19 órától egy fergeteges vígjátékkal folytatódik a Petőfi Nyár. Az „Amíg az asszony alszik” című előadásban Gregor Bernadett, Csengeri Attila, Czető Zsanett és Szokol Péter játszik főszerepet. Július 22-én este könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket. Majd augusztus 19-én „Panelnidzsa” címmel egy monodrámát tekinthetünk meg Magyar Attila előadásában, aki hét különböző szerepben tűnik fel a színpadon. Augusztus 20-án a városi ünnepség után délután kenyérsütő rendezvényre várják a családokat.

Az intézményvezető elmondta, hogy a művelődési ház a felsorolt programok mellett több tábort is szervez. Július 3-tól 7-ig tart a Kisművész alkotótábor, továbbá lesz Így tedd rá! nyári tábor és a Magyar Vöröskereszt komáromi csoportjának tábor is. Emellett a Duna Népdalkör felnőtteknek szóló táborát is megrendezik.

A színházi előadásokra jegyeket lehet vásárolni a helyszínen vagy a szonyikulturhaz@gmail.com e-mail címen keresztül.