Város 2016. 04. 19.

Egy autó kétszer landolt a kanálisban Kabátfalun

Már csak 300 méter hiányzott ahhoz, hogy egy hölgy hazaérjen, amikor az autója eleje a kanálisban landolt Kabátfalun. Nem egész egy órán belül azonban az egész jármű vízbe, pontosabban víz alá került. A komáromi tűzoltók nem mindennapi mentést hajtottak végre.   

A nő éppen a fiát vitte haza, amikor egy útjába akadt, jókora fadarabot szeretett volna kikerülni. Sajnos azonban az autó megcsúszott, és az árokba került – a sűrű sásnak köszönhetően egyelőre csak az autó eleje került vízbe.

Capture3

“Azon a szakaszon a víz akár két méter mély is lehet” – mondta el a JOJ TV-nek egy helyi horgász. A tűzoltóknak sikerült kihúzni az autót a vízből. Szerencsére sem a hölgynek, sem a fiának semmi baja nem esett.

Nem egész egy óra múlva azonban a tűzoltóknak újra ki kellett húzniuk az autót a vízből – ezúttal kissé mélyebbről. Ugyanis a már partra került autó kormánya leblokkolt és mivel nem lehetett kitekerni, legurult a kanálisba, egyenest a vízbe. Az autó tulajdonosa az utolsó pillanatban ugrott ki kocsijából.

Capture2

Csaknem az a jármű is a víz alatt végezte, amely a hölgy autóját  próbálta menteni. “A mentő autónak szerencséje volt, hogy az utolsó pillanatban elszakadt a vontatókötél” – mondta a mentés vezetője, Karol Bršťák.

Az elsüllyedt autót a komáromi tűzoltók csónak segítségével halászták ki. “Az autót spanifer (rakományrögzítő kötél) segítségével húztuk ki, úgy, hogy a kötelet rögzítettük a csónak motorjának csörlőjéhez” – tette hozzá a mentés vezetője.

Videó: ITT 

Forrás: Drahu Dobrovicsová, noviny.sk

Capture4

Szólj hozzá!