Turizmus Dél-komárom 2023. 06. 06.

Egy gombostűt sem lehetett leejteni a dél-komáromi Food Truck Shown

Dél-Komáromban rendezték meg a Városmarketing Kft. és a Food Truck Show közös szervezésében az I. Komáromi Food Truck Show és Pikniket, amely nagy érdeklődést váltott ki a látogatók körében az elmúlt hétvégén.

Az eseményen nemcsak az ínycsiklandó ételeket élvezhették a résztvevők, hanem számos előadást és kísérőprogramot is kínáltak. A Jókai ligetben sorban készültek a finom tépett húsos szendvicsek, hamburgerek és pizzák. A helyszínen pénteken és szombaton is nagy volt a tömeg, a tér estére teljesen megtelt, így akik ülve vagy asztalnál szerették volna elfogyasztani az ételt, vadászniuk kellett a helyekre.

Volt itt minden, mi szem s szájnak ingere: tépett húsos szendvicsek, hamburgerek, pizzák, tenger gyümölcsei, fish&chips, koktélok, kávé- és borkülönlegességek. Az édességek is népszerűek voltak, például a belga gofri, de igazi slágernek számított a churros. A spanyol fánkért hosszú sor kígyózott. A rendezvényre digitális étlapot is készítettek, amelyen szerepelt a teljes menü-kínálat.

– Huszonkét büfékocsi érkezett a Food Truck Show-ra. Céljaink között szerepelt Dél-Komárom új ételének, a Jókai-palacsintának népszerűsítése is. Szombat délután Sági Szilárd gasztrokibic és a Városmarketing Kft. munkatársai kínálták a finomságot a ligetben – nyilatkozta Radics Gábor, a Városmarketing Kft. ügyvezetője.

Az esemény első napján az Egressy Fúvószenekar nyitotta meg a programot, majd a Magyarock Dalszínház tagjai, Kuczmann Ágnes, Csengeri Attila és Egyházi Géza léptek színpadra. Őket a Lángoló Leguánok tűzzsonglőr produkciója követte, Dj Bóli bulija pedig egészen késő éjszakáig tartott.

– A kísérőprogramokat helyi szervezetek biztosították. A Kemence Egyesületnek köszönhetően lehetett fogaton utazni és kézműveskedni. A múzeum munkatársai várostörténeti órát tartottak, míg a Vöröskereszt egészségsátorral volt jelen. A Máltai Szeretetszolgálat és a DiViSz szintén kézműveskedésre várta a kicsiket és nagyobbakat, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők pedig a fenntartható életmódra hívták fel a figyelmet, de itt volt velünk Dj Miller, Dj ZimmerR, Dj Bagó, és Dj Marák is, a Dogland kutyabemutatót tartott, a Jókai Mór Városi Könyvtár papír színházzal készült, kitelepült a Forrás Rádió, és ha ez mind nem lenne elég, még trükkös bringákat és Street Generation jóvoltából pedig Air Track szőnyeget is kipróbálhatták az érdeklődők. A szombati nap szamba- és dob showval, a vasárnap pedig Fit-Kid bemutatóval zárult. Reméljük, jövőre, veletek ugyanitt – tette hozzá Radics Gábor.

A Városmarketing Kft. július 7-én, az Év fagyija versenyt hozza el Dél-Komáromba, melynek helyszíne ugyancsak a Jókai liget lesz. Részletek hamarosan!